Ρούμπιτ: Το συνεχές limit up του Αμερικανού!

Ο Όγκουστιν Ρούμπιτ βρήκε χώρο και χρόνο, εν τη απουσία του Γιώργου Πρίντεζη και κάλυψε επάξια το κενό του. Το κοινό στοιχείο με τον… Μιλάκνις!

Ρούμπιτ: Το συνεχές limit up του Αμερικανού!

Το έχει πει πολλές φορές πως νιώθει περισσότερο άνετα στο «4» απ’ ότι στο «5», αλλά το αποδεικνύει και έμπρακτα στο παρκέ. Δεν μένει στα λόγια, δεν πτοείται από τον χρόνο συμμετοχής του κι αν αυτός είναι επαρκής ή όχι και κάθε φορά που έχει την ευκαιρία του από τον Γιώργο Μπαρτζώκα κοιτάει να την αξιοποιεί στο έπακρον και μάλιστα σε δύσκολες καταστάσεις. Όπως; Ο τραυματισμός του Γιώργου Πρίντεζη.

Ο λόγος φυσικά για τον Όγκουστιν Ρούμπιτ, ο οποίος βρίσκεται τον τελευταίο καιρό σε ένα συνεχές limit up. Στα τελευταία τρία παιχνίδια μάλιστα της ομάδας είναι στους κορυφαίους των «ερυθρόλευκων», ενώ με την Μπασκόνια ήταν ο MVP των Πειραιωτών.

Ας δούμε όμως πιο αναλυτικά τα πεπραγμένα του Αμερικανού φόργουορντ στα τρία τελευταία ματς:

Με τον χρόνο του- στον μέσο όρο- να έχει ανέβει κατά 10 λεπτά (από τα 15 στα 25 περίπου), καθώς όπως προείπαμε, ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν είχε στη διάθεσή του τον Πρίντεζη, ο Ρούμπιτ έχει σκοράρει 14 πόντους από τους 6.5 που είναι ο συνολικός του μέσος όρος. Είχε 19 με την Μπασκόνια, 10 με την Ζαλγκίρις και 13 με την ΤΣΣΚΑ.

Το ποσοστό του δε στα δίποντα έχει ανέβει από το 64.8% στο 76.4% έχοντας 13/17 συνολικά. Στη σχετική λίστα μάλιστα είναι 6ος ενώ είναι 2ος στα… τρίποντα. Μάλιστα!! Στα τελευταία τρία ματς στην Ευρωλίγκα, ο Ρούμπιτ σκοράρει με 66.67% όσο και ο Μιλάκνις της Ζαλγκίρις.

Η στατιστική του είναι γεμάτη με 4 ριμπάουντ μ.ο., 1 ασίστ και 1.3 μπλοκ ενώ σε αρκετές περιπτώσεις, έχει παίξει και καλές προσωπικές άμυνες, όπως στο λόου ποστ τον Σενγκέλια, στο ματς με την Μπασκόνια.

Ο Ρούμπιτ κατάφερε και κάλυψε επάξια το κενό του Γιώργου Πρίντεζη και φαίνεται πως ο κόουτς Μπαρτζώκας τον «κερδίζει».