Τι κάνει ο Ολυμπιακός όταν αλλάζουν προπονητή οι Αγγελόπουλοι, εν μέσω περιόδου !

Το fosonline.gr θυμάται τις τρεις φορές που οι Αγγελόπουλοι άλλαξαν προπονητή κατά την διάρκεια της σεζόν. Γιαννάκης αντί Γκέρσον, ο Σφαιρόπουλος που διαδέχτηκε τον Μπαρτζώκα και ο Κεμζούρα που πήρε τα ηνία από τον Μπλατ. 

Τι κάνει ο Ολυμπιακός όταν αλλάζουν προπονητή οι Αγγελόπουλοι, εν μέσω περιόδου !

Η πρώτη φορά οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος αποφάσισαν να αλλάξουν προπονητή κατά την διάρκεια της σεζόν, ήταν την αγωνιστική χρονιά 2007-2008. Στις 3 Φεβρουαρίου του 2018, ανακοινώθηκε το τέλος της συνεργασίας με τον Πίνι Γκέρσον, με τον Παναγιώτη Γιαννάκη να τον αντικαθιστά.

Γιαννάκης αντί Γκέρσον

Η αλλαγή συνέβη λίγο πριν την έναρξη του TOP-16 της EuroLeague. Στο ευρωπαϊκό ντεμπούτο του στην τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού, ο Παναγιώτης Γιαννάκης γνώρισε την εντός έδρας ήττα από την Μακάμπι Τελ Αβίβ (67-75), ενώ στη συνέχεια έχασε και στην Μαδρίτη (80-70) από την Ρεάλ. Στη συνέχεια, όμως, οι Πειραιώτες απάντησαν με σερί νικών 4-0, παίρνοντας την πρόκριση στα προημιτελικά, χάνοντας το εισιτήριο για το Final Four από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η οποία στη συνέχεια κατέκτησε και το τρόπαιο.

Σφαιρόπουλος αντί Μπαρτζώκα

Η δεύτερη φορά που οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος άλλαξαν προπονητή κατά την διάρκεια της σεζόν, ήταν στην αγωνιστική χρονιά 2014-2015. Με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να αποχωρεί στα μέσα Οκτώβρη από την τεχνική ηγεσία της ομάδας, με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να τον αντικαθιστά, λίγο πριν την πρεμιέρα του Ολυμπιακού στην Eurοleague. Η αντίδραση των παικτών ήταν εξαιρετική, καθώς στο ξεκίνημα της διοργάνωσης μέτρησαν έξι σερί νίκες (απέναντι σε Βαλένθια 68-71 εκτός, Μπασκόνια 63-57, Νεπτούνας 81-85, Ερυθρό Αστέρα 57-62, Γαλατασαράι 93-66 και Βαλένθια στο ΣΕΦ 77-76). Σε εκείνη την σεζόν οι Πειραιώτες έφτασαν έως και τον τελικό της EuroLeague, χάνοντας στο τέλος το τρόπαιο από την Ρεάλ στη Μαδρίτη.

Κεμζούρα αντί Μπλατ

Η τρίτη φορά που οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος άλλαξαν προπονητή κατά την διάρκεια της σεζόν, ήταν φέτος. Μετά την ήττα στην πρεμιέρα από την Βιλερμπάν στη Γαλλία, ο Ντέιβιντ Μπλατ αποχώρησε, με τον μέχρι πρότινος βοηθό του, Κεστούτις Κεμζούρα, να αναλαμβάνει τα ηνία της ομάδας. Η μοίρα έφερε και πάλι την Βαλένθια σαν αντίπαλο στο ντεμπούτο του ως head coach, με τον Ολυμπιακό να επικρατεί στο ΣΕΦ με 89-63. Έφτασε την ομάδα μέχρι τώρα με ρεκόρ 7-11 στην EuroLeague, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να τον αντικαθιστά τον Γενάρη, επιστρέφοντας μετά από 5,5 χρόνια στο μεγάλο λιμάνι.