Ολυμπιακός: Κοντά σε συμφωνία με Μπαρτζώκα

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας βρίσκεται κοντά στη μεγάλη του επιστροφή στον Ολυμπιακό! Μία... ανάσα οι δύο πλευρές από το να υπογράψουν συμβόλαιο συνεργασίας για τα επόμενα 2,5 χρόνια. 

Ολυμπιακός: Κοντά σε συμφωνία με Μπαρτζώκα

Ο προπονητής που οδήγησε τον Ολυμπιακό στο δεύτερο σερί ευρωπαϊκό του πρωτάθλημα στην EuroLeague το 2013, ο Γιώργος Μπαρτζώκας, βρίσκεται κοντά στην μεγάλη του επιστροφή στο μεγάλο λιμάνι!

Ολυμπιακός: Με Μπαρτζώκα την Κυριακή η προπόνηση στο ΣΕΦ

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Έλληνας τεχνικός είναι μία... ανάσα από το να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο με την ομάδα του Πειραιά, για τα επόμενα 2,5 χρόνια. Όσον αφορά τις απολαβές, εφόσον συμφωνήσει οριστικά, θα καρπωθεί 250.000 ευρώ για το υπόλοιπο της σεζόν και 700.000 ευρώ για τις δύο ερχόμενες αγωνιστικές χρονιές.

Οι ενδοιασμοί του Μπαρτζώκα για να επιστρέψει στον Ολυμπιακό

Ήταν γνωστό πως οι Πειραιώτες είχαν ήδη βγει στην αγορά, εξετάζοντας τις διαθέσιμες λύσεις για τον αντικαταστάτη του Κεστούτις Κεμζούρα, ψάχνοντας προπονητές επιπέδου EuroLeague. Υπήρχε ενδιαφέρον για τον Μίλαν Τόμιτς, προτάθηκε ο Ντέγιαν Ράντονιτς, αλλά πάντα ψηλά στη λίστα υπήρχε η περίπτωση του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, ήρθαν σε επικοινωνία με τον Γιώργο Μπαρτζώκα, με τον Έλληνα τεχνικό να παίρνει τις επιθυμητές εγγυήσεις, με αποτέλεσμα οι δύο πλευρές να βρίσκονται κοντά σε συμφωνία. Αυτό που απομένει είναι να τακτοποιηθούν και ορισμένες λεπτομέρειες για να ολοκληρωθεί το "deal".

Υπενθυμίζεται πως ο Γιώργος Μπαρτζώκας ήρθε στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2012, ύστερα από την αποχώρηση του Ντούσαν Ίβκοβιτς. Έμεινε στην τεχνική ηγεσία των "ερυθρολεύκων" για δύο χρόνια, αποχωρώντας το φθινόπωρο του 2014, ύστερα από την ήττα-αποκλεισμό των Πειραιωτών στο Κύπελλο από τον Παναθηναϊκό.

Το πέρασμα του από το μεγάλο λιμάνι ήταν πετυχημένο, καθώς οδήγησε τους "ερυθρόλευκους" στην κατάκτηση της EuroLeague στο Final Four του 2013 στο Λονδίνο, με τους Πειραιώτες να παίζουν ολοκληρωτικό μπάσκετ. Ισοπέδωσαν στον ημιτελικό την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και διέλυσαν την Ρεάλ στον τελικό, με το επιβλητικό σκορ 100-88. Το 2013, μάλιστα, αναδείχθηκε και κορυφαίος κόουτς της EuroLeague.

Παράλληλα, κατέκτησε με τον Ολυμπιακό και το «Διηπειρωτικό» τρόπαιο στη Βραζιλία, ενώ φημίζεται για τις εύστοχες μεταγραφικές του κινήσεις. Ας μην ξεχνάμε πως ανακάλυψε και έφερε στο μεγάλο λιμάνι τους Μπράιαντ Ντάνστον, Ματ Λοτζέσκι και Οθέλο Χάντερ, παίκτες value for money, οι οποίοι όχι μόνο προσέφεραν στους Πειραιώτες, αλλά ακολούθως διακρίθηκαν και στην Ευρώπη με τις επόμενες ομάδες τους.

Αφού αποχώρησε από τον Ολυμπιακό, ο Γιώργο Μπαρτζώκας συνεργάστηκε με την Λοκομοτίβ Κουμπάν (2015-16) την οποία και οδήγησε στο Final Four της EuroLeague. Ακολούθως έκανε το μεγάλη βήμα για την Μπαρτσελόνα (2016-17), ενώ στη συνέχεια βρέθηκε για μία διετία στη τεχνική ηγεσία της Χίμκι, χωρίς να κατακτήσει κάποιο τρόπο. Είναι ο πρώτος Έλληνας προπονητής που κατέκτησε το πρωτάθλημα Ευρώπης.