Ολυμπιακός: Το TOP-10 με τα σουτ της δεκαετίας

Αυτά είναι τα 10 μεγάλα σουτ της δεκαετίας για τον Ολυμπιακό, τα οποία έδωσαν νίκες, προκρίσεις, αλλά και τίτλους στην ομάδα του Πειραιά, έχοντας για κύριους πρωταγωνιστές τους Βασίλη Σπανούλη και Γιώργο Πρίντεζη. 

Ολυμπιακός: Το TOP-10 με τα σουτ της δεκαετίας


10) Όταν ο Πρίντεζης... σίγησε το Βελιγράδι (2016-17)

O Oλυμπιακός ήθελε τη νίκη για να φτάσει ακόμη πιο κοντά στην εξασφάλιση του πλεονεκτήματος έδρας ενόψει των playoffs της EuroLeague. Μπορεί οι σχέσεις με τον Ερυθρό Αστέρα να είναι εξαιρετικές, αλλά οι Σέρβοι είχαν δημιουργήσει μία εκκωφαντική ατμόσφαιρα, η οποία... σίγησε στο τέλος με το «καυτό» σουτ του Πρίντεζη. Αποστολή εξετελέσθη!

9) Το buzzer-beater του Μάντζαρη (2013-14)

O Oλυμπιακός είχε φτάσει κοντά στο να γνωρίσει ήττα-σοκ από την Ζιελόνα Γκόρα στο ΣΕΦ. Απέμεναν μόλις 1,6'' για το τέλος της αναμέτρησης. Η μπάλα πήγε στα χέρια του Βαγγέλη Μάντζαρη, ο οποίος δίχως δεύτερη σκέψη ευστόχησε στο τρίποντο που έδωσε τη νίκη στην ομάδα του. Ένα «καυτό» buzzer-beater.

8) Όταν ο Σπανούλης «εκτέλεσε» την Φενέρμπαχτσε (2014-15)

Με το σκορ στο 68-68, με ένα γήπεδο να «βράζει» στην Κωνσταντινούπολη, η μπάλα πήγε στα χέρια του Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος με ένα μεγάλο τρίποντο «εκτέλεσε» τους Τούρκους, δίνοντας τη νίκη στον Ολυμπιακό.

7) Η συνεργασία Σπανούλη-Πρίντεζη (2016-17)

Ο Παναθηναϊκός έχει το προβάδισμα, η μπάλα «καίει», o χρόνος πιέζει, αλλά κάπου εκεί... ζωγράφισαν οι «Διόσκουροι» του Ολυμπιακού. Έξοχο διάβασμα παιχνιδιού από τον Σπανούλη, υπέροχη σκαστή ασίστ, με τον Πρίντεζη να λειτουργεί με ένστικτο και να αξιοποιεί την μοναδική επαφή που έχει με το αντίπαλο καλάθι, σε ένα δύσκολο λέι-απ. Ένα ακόμη «διπλό» μέσα στο ΟΑΚΑ, αυτή την φορά για την EuroLeague.

6) Το... «δεν σας ακούω» του Σπανούλη (2013-14)

«Αιώνιο» ντέρμπι σε ευρωπαϊκό φόντο, για την φάση του TOP-16. Ήταν θέμα γοήτρου. Το σκορ ισόπαλο, ο χρόνος περιορισμένος, με την μπάλα να πηγαίνει στα χέρια του Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος ευστόχησε σε τρίποντο, δείχνοντας για ακόμη μία φορά την κλάση του όταν τα ματς φτάνουν στην κόψη του ξυραφιού. Είχε δεχτεί κριτική και... εντός των τειχών, με αποτέλεσμα στη συνέχεια να φωνάξει το περίφημο «δεν σας ακούω».

5) Σπανουλιάδα στο ΟΑΚΑ, μέρος πρώτο (2015-16)

O Oλυμπιακός έχει δεχτεί το break στο ΣΕΦ, αλλά πρέπει να απαντήσει στο ΟΑΚΑ στους τελικούς του ελληνικού πρωταθλήματος. Το ματς κρίνεται στο τέλος και ο Βασίλης Σπανούλης βάζει και πάλι την... σφραγίδα του στο ματς. Στην εκπνοή του χρόνου, με ένα καθοριστικό τρίποντο, δίνει τη νίκη στους Πειραιώτες και αυτόματα κάνει το 1-1 στη σειρά των τελικών. Η ιστορία θα συνεχιστεί...

4) Η «μαχαιριά» του Σπανούλη στην ΤΣΣΚΑ (2014-15)

Στον περίφημο ημιτελικό κόντρα στην ΤΣΣΚΑ το 2015 στη Μαδρίτη, ο Σπανούλης έχει πάρει ήδη... φωτιά. Ήρθε η ώρα όμως να βάλει και την «σφραγίδα» του στο ματς, την «μαχαιριά» που «σκότωσε» τους Ρώσους. Το σκορ 66-66, βήμα πίσω, ο Ντε Κολό... τρομοκρατημένος και ο αρχηγός του Ολυμπιακού, όντας γεμάτος αυτοπεποίθηση, ευστόχησε σε ένα ακόμη μεγάλο τρίποντο. Οι Πειραιώτες και πάλι στον τελικό!

3) Από το χέρι του Άη-Γιώργη Πρίντεζη (2014-15)

Τι ματς και αυτό; Συναρπαστικό φινάλε, σε ένα ματς που είχε εξέλιξη θρίλερ! Ο Ολυμπιακός θέλει ένα σουτ για να εξασφαλίσει την επιστροφή του στα Final Four και κάπου εκεί η μπάλα πηγαίνει στα χέρια του... Άη-Γιώργη Πρίντεζη. Ανήμερα της ονομαστικής του εορτής, ο υπαρχηγός των Πειραιωτών ευστοχεί στο τρίποντο της ζωής του, δίνοντας τη νίκη-πρόκριση στους "ερυθρόλευκους", με τον εκστασιασμένο κόσμο να μπαίνει μέσα στο γήπεδο.

2) Σπανουλιάδα στο ΟΑΚΑ, μέρος δεύτερο (2015-16)

O Bασίλης Σπανούλης, λίγες μέρες μετά, το έκανε και πάλι! Στην εκπνοή του τελικού, έχοντας απέναντί του τον Δημήτρη Διαμαντίδη, πήρε πάνω του ένα από τα μεγαλύτερα σουτ της καριέρας του. Βρήκε και πάλι στόχο και «εκτέλεσε» τον Παναθηναϊκό, δίνοντας στον Ολυμπιακό το δεύτερο συνεχόμενο του πρωτάθλημα, αλλά αυτή την φορά μέσα στο ΟΑΚΑ!

1) Το «πεταχτάρι» του Πρίντεζη (2011-12)

Ενδεχομένως το μεγαλύτερο και σημαντικότερο σουτ, στην ιστορία της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού. Ο Γιώργος Πρίντεζης χάρισε σε ολόκληρη την Ευρώπη ένα μοναδικό highlight στην ιστορία της διοργάνωσης, το οποίο θα μνημονεύεται για πολλά χρόνια ακόμη. Η ολοκλήρωση της επικής ανατροπής, και της ομαδικής προσπάθειας των παικτών του Ντούσαν Ίβκοβιτς, που επανέφεραν τους "ερυθρόλευκους" στην κορυφή της Ευρώπης με εντυπωσιακό τρόπο.