Ολυμπιακός: Στην Ουγγαρία για το πρώτο βήμα

Η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού ταξίδεψε στην Ουγγαρία όπου θα αντιμετωπίσει την Αλουϊνβέντ Μίσκολτς στο πλαίσιο των playoff του Eurocup Γυναικών το βράδυ της Πέμπτης (18/12, 19:00).

Ολυμπιακός: Στην Ουγγαρία για το πρώτο βήμα

Μετά την κατάρριψη ενός ακόμα ρεκόρ στην Ελλάδα και τις 106 συνεχόμενες νίκες στην Α1 Γυναικών, ο Ολυμπιακός επιστρέφει στις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις. Οι «ερυθρόλευκες» βρίσκονται στην Ουγγαρία και το Μίσκολτς, όπου την Πέμπτη (19/12, 19:00) αντιμετωπίζουν την Αλουϊνβέντ Μίσκολτς, στον πρώτο αγώνα της φάσης των playoff του Eurocup Γυναικών.

Η ομάδα του Πειραιά έχει πλεονέκτημα έδρας και θέλει το αποτέλεσμα που θα της αποφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια στην δεύτερη αναμέτρηση με την ουγγρική ομάδα στις 9 Ιανουαρίου στην Ελλάδα.

Η αποστολή του Ολυμπιακού για την Ουγγαρία αποτελείται από τις: Πηνελόπη Παυλοπούλου, Εβίνα Σταμάτη, Κατερίνα Σωτηρίου, Τζέσικα Τόμας, Άννα Γιουρτσένκοβα, Άννα Σπυριδοπούλου, Μπασάρα Γκρέιβς, Άννα Νίκη Σταμολάμπρου, Αγγελική Νικολοπούλου, Τζάκι Γέμελος, Αφροδίτη Κοσμά και Βασιλική Λούκα, ενώ στην Αθήνα έμεινε η Μαρία Αυτζή.

Δηλώσεις

Ο προπονητής των «ερυθρόλευκων», Γιώργος Παντελάκης δήλωσε για το ματς στην Ουγγαρία πως: «Είναι το πρώτο μας παιχνίδι στην φάση των πλέι οφ και πρόκειται για μια δύσκολη αποστολή. Η Αλουϊνβέντ Μίσκολτς είναι μια ομάδα ψηλή με μέγεθος, που δεν διαθέτει πολύ καλό περιφερειακό σουτ και από την μεριά μας σε αυτό θέλουμε να εστιάσουμε. Σημαντικό στοιχείο για το ματς είναι ο έλεγχος των ριμπάουντ και ο έλεγχος του transition παιχνιδιού της Μίσκολτς.

Θέλουμε να μπούμε στο παιχνίδι στην Ουγγαρία και να διεκδικήσουμε από την αρχή τη νίκη. Δεν θα είναι εύκολο και είναι κάτι που το γνωρίζουμε εξ αρχής. Είναι μια πολύ καλή ομάδα η Αλουϊνβέντ Μίσκολτς και πιστεύω ότι μπορούμε να επιστρέψουμε με το επιθυμητό αποτέλεσμα. Οι αθλήτριες μου έχουν την εμπειρία και την ικανότητα να διαχειριστούν το παιχνίδι με την σοβαρότητα που πρέπει και είμαι σίγουρος ότι πνευματικά και σωματικά θα είναι έτοιμες για την δυσκολία του παιχνιδιού».

Από την μεριά της η αρχηγός της ομάδα του Πειραιά, Εβίνα Σταμάτη, τόνισε: «Νιώθουμε ιδιαίτερη ανυπομονησία για αυτές τις αναμετρήσεις. Εχουμε κάνει τις προπονήσεις που πρέπει, το σκάουτινγκ που χρειάζεται και στο μυαλό μας υπάρχει μόνο ο τρόπος που θα επιστρέψουμε στην Ελλάδα με το επιθυμητό αποτέλεσμα. Είναι πολύ καλό για εμάς που έχουμε το πλεονέκτημα έδρας. Βέβαια στην Ουγγαρία πηγαίνουμε για να νικήσουμε, κάτι που κάνουμε σε κάθε παιχνίδι μας, όπου και να αγωνιζόμαστε. Πρόκειται για μία δύσκολη ομάδα, που διαθέτει ένα αξιόλογο ρόστερ, αλλά έχουμε πίστη στις ικανότητές μας για το καλύτερο».