Τζόλος: «Αποδεικνύουμε ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι καλό»

Ο 28χρονος γκαρντ μίλησε στο «ΦΩΣ» για την πολύ καλή έως τώρα πορεία του Ολυμπιακού Β’ στην Α2. Το σχόλιο του για τον Αλεξέι Ποκουσέφσκι. 

Τζόλος: «Αποδεικνύουμε ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι καλό»

Ο Βαγγέλης Τζόλος ήταν πρωταγωνιστής στη μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού Β’ στο Αιγάλεω επί του Διαγόρα Δρυοπιδέων, ευστοχώντας σε δύο καθοριστικά τρίποντα στο τέλος! Ο 28χρονος γκαρντ είναι έως τώρα ο πρώτος σκόρερ των «ερυθρολεύκων» στην Α2 με 13,9 πόντους ανά παιχνίδι αλλά και πασέρ με 5,9 ασίστ!

Για το αν έχει αποδεχθεί τον ρόλο του ηγέτη, ο Τζόλος μιλώντας στο «ΦΩΣ» είπε: «Είναι κάτι που βγαίνει στο γήπεδο. Η ομάδα μού δίνει έναν σημαντικό ρόλο και εγώ προσπαθώ για το καλύτερο. Ευχαριστώ τους προπονητές και τους συμπαίκτες μου. Η δουλειά είναι ομαδική».

Για το αν ήταν σχεδιασμένα τα δύο σουτ στο Αιγάλεω: «Και τα δύο ήταν μέσα από σύστημα. Ο Θωμάς (σ.σ. Νίκου) μου έβγαλε δύο πάσες και εγώ πήρα τα σουτ. Ένιωθα καλά, είχα βάλει αρκετά και πριν. Όταν σουτάρεις σε τέτοια κρίσιμα σημεία, παίρνεις την ευθύνη. Εγώ τέτοιες στιγμές δεν σκέφτομαι κάτι συγκεκριμένο, απλά παίρνω την μπάλα και θέλω να ευστοχήσω».

Για το αν περίμενε να τα πάει τόσο καλά έως τώρα η ομάδα: «Η αλήθεια είναι ότι με το -6 τα πράγματα ήταν δύσκολα. Το πρωτάθλημα της Α2 είναι πολύ απαιτητικό και δύσκολο. Οι περισσότεροι δεν μας πίστευαν, εμείς όμως αποδεικνύουμε ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι καλό. Υπάρχουν αρκετά έμπειρα παιδιά στην ομάδα και αποδίδει το πάντρεμα με τους μικρότερους σε ηλικία. Γίνεται σκληρή δουλειά και πιστεύω ότι βγαίνει κάτι θετικό απ’ όλο αυτό. Η συμβολή του τεχνικού επιτελείου είναι σημαντική. Μας λένε συνέχεια τι πρέπει να κάνουμε και μας ενθαρρύνουν».

Πώς νιώθει που φοράει τη φανέλα του Ολυμπιακού, έστω και της αναπτυξιακής ομάδας: «Ο Ολυμπιακός είναι Ολυμπιακός. Είναι μεγάλη τιμή για μένα. Δεν το πίστευα ποτέ ότι θα φορούσα μια μέρα αυτήν τη φανέλα. Ευχαριστώ τους ανθρώπους της ομάδας που μου έδωσαν αυτήν την ευκαιρία».

Αν είναι στην άκρη του μυαλού του να αγωνιστεί μια μέρα και στην πρώτη ομάδα: «Και ποιος δεν θα το ήθελε; Νομίζω είναι όνειρο κάθε παίκτη να αγωνίζεται στην Ευρωλίγκα. Προς το παρόν επικεντρώνομαι στη φετινή προσπάθεια».

Αν υπάρχουν δεσμοί με τους μεγάλους; «Ναι. Έρχονται και μας βλέπουν αρκετές φορές. Το καλοκαίρι κάναμε και προπονήσεις μαζί τους. Είναι κοντά μας, όπως και οι άνθρωποι από τη διοίκηση».

Για το πώς βλέπει τον Ποκουσέφσκι: «Ο [Πόκου]είναι ένα παιδί νεαρό, με τρομακτικά προσόντα. Είναι ένα μεγάλο πρότζεκτ. Στο μέλλον είναι βέβαιο ότι θα απασχολήσει πολύ κόσμο».

Τελικά, ποιος είναι ο στόχος του Ολυμπιακού Β’; «Τα πράγματα σίγουρα θα ήταν διαφορετικά εάν δεν υπήρχε το -6. Πάμε παιχνίδι με το παιχνίδι. Να είμαστε υγιείς και ό,τι βγει. Θα το παλέψουμε όλοι για το καλύτερο!».

Ο Τζόλος ξεκίνησε το μπάσκετ από την ΑΕΚ και στη συνέχεια έπαιξε σε Φιλαθλητικό, ‘Ικαρο Καλλιθέας, Εθνικό, Κύμη, Δόξα Λευκάδας και Ερμή Αγιάς. Στον Ολυμπιακό τού έδωσαν την ευκαιρία και εκείνος την άρπαξε από τα μαλλιά!