Μπάσκετ: Η Ελλάδα μαθαίνει τους αντιπάλους της στο προολυμπιακό (15:00)

Η Εθνική θα μάθει σήμερα (27/11, 15:00) τον όμιλο και την έδρα για το προολυμπιακό τουρνουά, που θα διεξαχθεί στις 23-28 Ιουνίου του 2020.

Μπάσκετ: Η Ελλάδα μαθαίνει τους αντιπάλους της στο προολυμπιακό (15:00)

Η μεγάλη στιγμή για την Εθνική έφτασε, καθώς σήμερα στο Patrick Baumann House of Basketball στη Νιόν της Ελβετίας θα διεξαχθεί η κλήρωση του προολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ.

Στην κληρωτίδα θα μπουν 24 ομάδες, που θα χωριστούν σε έξι γκρουπ δυναμικότητας με βάση την κατάταξη της FIBA.

Βελιγράδι (Σερβία), Κάουνας (Λιθουανία), Σπλιτ (Κροατία) και Βικτόρια (Καναδάς) θα φιλοξενήσουν τα 4 τουρνουά των 6 ομάδων (δύο όμιλοι των τριών).

Στον όμιλό της η Ελλάδα θα βρει αντιπάλους μία από τις: Γερμανία, Δομινικανή Δημοκρατία, Βενεζουέλα, Καναδάς, Νέα Ζηλανδία, Μεξικό, Κίνα, Κορέα.

Τα τέσσερα τουρνουά τοποθετούνται με αλφαβητική σειρά (στα αγγλικά), δηλαδή: Βελιγράδι, Κάουνας, Σπλιτ, Βικτόρια. Οπου δεν υπάρχουν όροι και κριτήρια, η πρώτη ομάδα που θα κληρώνεται από ένα γκρουπ δυναμικότητας θα πηγαίνει στο Βελιγράδι, η δεύτερη στο Κάουνας, η τρίτη στο Σπλιτ και η τέταρτη στη Βικτόρια.

Το πρώτο γκρουπ δυναμικότητας θα κληρωθεί στην αρχή και θα καθοριστεί σε ποιο από τα δύο τουρνουά, του Καναδά ή της Κροατίας, θα παίξουν η Ελλάδα και η Ρωσία. Για να καλυφθούν και κάποια γεωγραφικά κριτήρια, το Πουέρτο Ρίκο δεν θα κληρωθεί σε πρώτη φάση στο ίδιο γκρουπ με τη Βραζιλία.

Για να αποφευχθεί η δημιουργία ενός τουρνουά με περισσότερες από τρεις ευρωπαϊκές ομάδες, η Γερμανία θα αγωνιστεί στο πρώτο τουρνουά, που θα υπάρχει ομάδα από τη FIBA Americas.

• Το «Δημήτρης Τόφαλος» της Πάτρας θα φιλοξενήσει τον αγώνα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ του 2021, που θα γίνει στις 21 Φεβρουαρίου. Ο τελικός Κυπέλλου θα διεξαχθεί για τρίτο σερί χρόνο στο Ηράκλειο και στα «Δύο Αοράκια» στις 16 Φεβρουαρίου. Τέσσερις μέρες πριν (12/2), θα διεξαχθούν οι δύο ημιτελικοί.