Εθνική Γυναικών: Με την Ισλανδία για την πρώτη νίκη η Ελλάδα

Η Ελλάδα φιλοξενεί την Ισλανδία στη Χαλκίδα (17/11, 17:00) με στόχο την πρώτη νίκη στο πρώτο «παράθυρο» των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ γυναικών 2021.

Εθνική Γυναικών: Με την Ισλανδία για την πρώτη νίκη η Ελλάδα

Την Ισλανδία υποδέχεται στη Χαλκίδα και στο κλειστό «Τάσος Καμπούρης» την Κυριακή (17/11, 17:00) η εθνική γυναικών, στον δεύτερο αγώνα της για το πρώτο «παράθυρο» των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ 2021. Μπορεί να ηττήθηκε στις λεπτομέρειες εκτός έδρας από τη Σλοβενία (70-64) στον πρώτο αγώνα της, αλλά οι παίκτριες του Βασίλη Μασλαρινού άφησαν πολλές ελπίδες για τη συνέχεια. Διεκδικούσαν τη νίκη για 40 λεπτά, ενώ κλήθηκαν να αγωνιστούν χωρίς μία βασική παίκτρια, τη Νικολοπούλου, η οποία τραυματίστηκε την τελευταία στιγμή, πριν την αναχώρηση για τη Σλοβενία.

Η επόμενη αντίπαλος της εθνικής γυναικών, Ισλανδία, είναι μία επικίνδυνη ομάδα. Προέρχεται επίσης από ήττα στην πρεμιέρα του 1ου ομίλου, καθώς ηττήθηκε με 69-84 εντός έδρας από τη Βουλγαρία την Παρασκευή (14/11). Στο άλλο ματς του ομίλου, οι δύο νικήτριες της 1ης αγωνιστικής, Βουλγαρία και Σλοβενία, διασταυρώνουν τα ξίφη τους στη Σόφια (17/11).

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής γυναικών, Βασίλης Μασλαρινός και οι Ελληνίδες διεθνείς ζήτησαν τη στήριξη του φίλαθλου κοινού της Χαλκίδας για να πάρουν ώθηση και να πανηγυρίσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα το πρώτο θετικό αποτέλεσμα στην προσπάθεια πρόκρισης στο Ευρωμπάσκετ του 2021.

Η εθνική γυναικών είναι ουσιαστικά μία νέα ομάδα, με πολλές καινούριες παίκτριες, ενώ οι διεθνείς καλούνται να διαχειριστούν και την κούραση από το ταξίδι της επιστροφής από τη Σλοβενία και τη μετάβαση στη Χαλκίδα.

Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής του 1ου Ομίλου στα Προκριματικά του Ευρωμπάσκετ γυναικών 2021 έχει ως εξής:

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2021

1ος ΌΜΙΛΟΣ

2η Αγωνιστική (17/11)

ΓΗΠΕΔΟ ΠΟΛΗ ΩΡΑ ΑΓΩΝΑΣ
Τάσος Καμπούρης (Χαλκίδα) 17:00 ΕΛΛΑΔΑ-Ισλανδία
Ουνιβερσιάδα Χολ (Σόφια) 18:00 Βουλγαρία-Σλοβενία

Βαθμολογία
Βουλγαρία 1-0 2
Σλοβενία 1-0 2
ΕΛΛΑΔΑ 0-1 1
Ισλανδία 0-1 1

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας