Όλοι κρίνονται, αλλά στόχος είναι ο τίτλος!

Ο Ολυμπιακός δεν θέλει να μείνει για δεύτερη σερί σεζόν χωρίς τίτλο. Ποια είναι η επόμενη μέρα του αποκλεισμού και τα συμβόλαια που «καίνε».

Όλοι κρίνονται, αλλά στόχος είναι ο τίτλος!

Η σεζόν μέχρι στιγμής είναι αποτυχημένη για τον Ολυμπιακό. Έχασε το Κύπελλο από την ΑΕΚ, ενώ στα playoffs της EuroLeague πέταξε στα... σκουπίδια το πλεονέκτημα έδρας που είχε γνωρίζοντας πικρό αποκλεισμό από την Ζαλγκίρις, σημειώνοντας εμφανίσεις κατώτερες των περιστάσεων. Οι αρκετοί τραυματισμοί έχουν βαρύτητα ως δικαιολογία, καθώς η ομάδα θύμιζε "νοσοκομείο" τον τελευταίο μήνα, αλλά το γεγονός από μόνο του δεν είναι δυνατόν να καλύψει κάτω από το... χαλί τις αγωνιστικές αδυναμίες που εμφάνισαν οι "ερυθρόλευκοι".

Πλέον, στο μεγάλο λιμάνι στρέφουν την προσοχή τους στην κατάκτηση του ελληνικού πρωταθλήματος. Η επίτευξη αυτού του στόχου είναι μονόδρομος! Είναι αδιανόητο για αυτή την ομάδα του Ολυμπιακού να ολοκληρώσει δεύτερη σερί σεζόν δίχως τρόπαιο. Πέρσι έφτασε έως και τον τελικό του Final Four, ήταν σημαντικό επίτευγμα, αλλά ακολούθως στους τελικούς ξέμεινε από ενέργεια και έχασε τον τίτλο αν και είχε το πλεονέκτημα κόντρα στον Παναθηναϊκό. Φέτος θα έχει πιο δύσκολο έργο, καθώς έχει ήδη κάνει 4 ήττες στην Basket League και θα παίξει με μειονέκτημα, άλλα άπαντες επιβάλλεται να δώσουν το κάτι παραπάνω για την επιστροφή των "ερυθρολεύκων" στα τρόπαια.

Τα συμβόλαια που... καίνε

Στον Ολυμπιακό, πλέον, κρίνονται άπαντες! Η κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι ικανή να σώσει καταστάσεις, αλλά σε αντίθετη περίπτωση οι Πειραιώτες είναι δεδομένο πως θα αναπροσαρμόσουν το πλάνο τους, προχωρώντας σε αλλαγές. Υπάρχουν και συμβόλαια που "καίνε", αλλά τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει και να επηρεαστεί μέχρι να ολοκληρωθεί η σεζόν. Η ομάδα θα συνεχίσει ως έχει.

Το συμβόλαιο του Γιάννη Σφαιρόπουλου ολοκληρώνεται το καλοκαίρι. Ο 51χρονος τεχνικός οδήγησε τους "ερυθρόλευκους σε 2 τελικούς EuroLeague, αλλά και σε back-to-back πρωτάθλημα στην Ελλάδα, αλλά στο ενδεχόμενο που οι "ερυθρόλευκοι" μείνουν για δεύτερη σερί σεζόν δίχως τρόπαιο, η εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο του θα κλονιστεί.

Ο Ολυμπιακός πιστεύει, ποντάρει, εμπιστεύεται, στηρίζει και έχει επενδύσει στους Κώστα Παπανικολάου και Ιωάννη Παπαπέτρου, είναι δεδομένο πως υπάρχει επιθυμία να συνεχιστεί η μεταξύ τους συνεργασία, αλλά διαφορετικά θα πάνε διαπραγματευτούν το καλοκαίρι (καθώς μένουν ελεύθεροι) αν οι Πειραιώτες μείνουν για δεύτερη σερί σεζόν δίχως κατάκτηση τίτλου και αλλιώς αν κατακτήσουν το πρωτάθλημα. Ελεύθερος μένει και ο Βασίλης Σπανούλης, αλλά πρόκειται για μία διαφορετική και ξεχωριστή περίπτωση.

Οι ξένοι που δεν έδωσαν το κάτι παραπάνω

Φέτος άλλαξαν στον Ολυμπιακό σχεδόν όλοι οι αλλοδαποί παίκτες, με εξαίρεση τον Νίκολα Μιλουτίνοβ. Υπήρχε η άποψη να αποκτηθούν ξένοι με εμπειρία και παραστάσεις σε επίπεδο EuroLeague, ώστε να προσαρμοστούν άμεσα τόσο στις υψηλές απαιτήσεις της διοργάνωσης, όσο και στη φιλοσοφία της ομάδας μπάσκετ των "ερυθρολεύκων", γνωρίζοντας παράλληλα το πρεστίζ και την δυναμική των Πειραιωτών.

Όμως, οι περισσότεροι ξένοι παρουσιάστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων. Ο Μπράιαν Ρόμπερτς έχει σε ολόκληρη την σεζόν μία... αναιμική παρουσία, ενώ η περίπτωση του Χόλις Τόμπσον έχει... καεί εδώ και μήνες. Ο Τζαμέλ Μακλίν ναι μεν έχει ταλέντο στην επίθεση και στο "ένας εναντίον" ενός, αλλά όλοι ήξεραν πως δεν είναι ο αθλητικός σέντερ τύπου... Χάινς, Χάντερ και Ντάνστον, με το... πείραμα "μπορούμε και δίχως αθλητικό 5άρι" να κοστίζει στα playoffs της EuroLeague. Ο Γιάνις Στρέλνιεκς έχει υψηλή ποιότητα σε σκορ και δημιουργία, αλλά ο Λετονός γκαρντ έδειχνε μπερδεμένος με τον ρόλο του μέσα στο ροτέισον και δεν αξιοποιήθηκε στον επιθυμητό βαθμό. Όσον αφορά τον Μπόμπι Μπράουν; Δεν αξιοποιήθηκε ουσιαστικά ποτέ και είναι απορίας άξιο για ποιον λόγο αποκτήθηκε...

Πλέον, στον Ολυμπιακό καλούνται να χωνέψουν τον αποκλεισμό από την Ζαλγκίρις, να ανασυντάξουν τις δυνάμεις τους, να... γιατρέψουν τις πληγές τους, να κοιτάξουν με προσοχή και με σωστή αποθεραπεία την επιστροφή των τραυματιών και να βρουν το ψυχολογικό σθένος, το πείσμα, το κίνητρο και την μπασκετική λογική, με ψυχραιμία, ώστε να αντιδράσουν. Το μόνο... κέρδος από τον αποκλεισμό στο Final Four, είναι το γεγονός πως η ομάδα θα παρουσιαστεί φρέσκια, ξεκούραστη και με ενέργεια, ενόψει των τελικών.