Ολυμπιακός: Στην αγορά για αθλητικό σέντερ και πλέι-μέικερ

Προτεραιότητα του Ολυμπιακού η ενίσχυση του ρόστερ με αθλητικό σέντερ, ενώ κοιτάζει την αγορά και για την απόκτηση πλέι-μέικερ. Η περίπτωση του Νόρις Κόουλ. 

Ολυμπιακός: Στην αγορά για αθλητικό σέντερ και πλέι-μέικερ

Ο Κεστούτις Κεμζούρα ήταν το δεξί χέρι του Ντέιβιντ Μπλατ, οι δύο άνδρες είχαν στενή συνεργασία και σχέση, υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός στις σχέσεις τους, αλλά αυτό δεν πάει να πει πως συμφωνούσαν και σε όλα. Απλά, ο Λιθουανός τεχνικός, ο οποίος είναι και ένας εξαιρετικός άνθρωπος (όλοι μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τον χαρακτήρα του), ως βοηθός είχε απόλυτο σεβασμό απέναντι στον Αμερικανό τεχνικό.

Το γεγονός πως δεν συμφωνούσε σε όλα με τον Ντέιβιντ Μπλατ, φαίνεται και από την απάντηση που έδωσε στη συνέντευξη Τύπου, τονίζοντας πως θέλει αλλαγές στο ρόστερ: «Ναι, θα ήθελα να έχω κάποιες αλλαγές στο ρόστερ, όπως και κάποιες προσθέσεις. Θα συναντηθώ με τους ιδιοκτήτες, και τους προέδρους, και πιστεύω πως θα κάνουμε αυτό που πρέπει», δήλωσε.

Είναι δεδομένο πως δεν ήταν απόλυτα σύμφωνος με κάποιες μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας, όπως και αντιλαμβανόταν περισσότερο από τον Αμερικανό τεχνικό, πως κάποιοι παίκτες δεν... τραβάνε. Πλέον, ως πρώτος προπονητής του Ολυμπιακού (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα παραμείνει στη τεχνική ηγεσία της ομάδας, καθώς παραμένει το απόλυτο φαβορί), θα έχει την ευκαιρία να κάνει κάποιες αλλαγές στο ρόστερ της ομάδας.

Το ρεπορτάζ αναφέρει πως προτεραιότητα του Ολυμπιακού αυτή την στιγμή είναι η απόκτηση ενός αθλητικού σέντερ, με έφεση στην άμυνα, για να παίξει πίσω από τον Νίκολα Μιλουτίνοφ. Οι Πειραιώτες έχουν ήδη βγει στην αγορά και κοιτάζουν περιπτώσεις ψηλών με αυτά τα χαρακτηριστικά, σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Κίνα.

Ακολούθως, οι "ερυθρόλευκοι" θα επιδιώξουν να ενισχύσουν το ρόστερ τους με μία καλή περίπτωση γκαρντ. Αυτή την περίοδο, βέβαια, οι αξιόλογες λύσεις (όπως γίνεται αντιληπτό) είναι περιορισμένες. Παραμένει, πάντως, ελεύθερος ο Νόρις Κόουλ, ένας παίκτης που απασχόλησε τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι. Πρόκειται για τον 31χρονο Αμερικανό πλέι-μέικερ, έχοντας κατακτήσει πρωταθλήματα ΝΒΑ με τους Χιτ των Ουέιντ-ΛεΜπρόν-Μπος. Διαθέτει ευρωπαϊκή εμπειρία, έχοντας φορέσει τις φανέλες των Μακάμπι και Μπουντούτσνοστ.