Oλυμπιακός: «Βαρύ» το κλίμα για Μπόλντγουϊν, προβληματισμός για Τσέρι-Ρούμπιτ

Δυσαρέσκεια στο μεγάλο λιμάνι για την παρατεταμένη απογοητευτική απόδοση του Γουέιντ Μπόλντγουίν, ενώ υπάρχει έντονος προβληματισμός για την παρουσία των Γουίλ Τσέρι και Όγκουστιν Ρούμπιτ. 

Oλυμπιακός: «Βαρύ» το κλίμα για Μπόλντγουϊν, προβληματισμός για Τσέρι-Ρούμπιτ

Φαινόταν από τα καλοκαιρινά φιλικά προετοιμασίας και πλέον γίνεται περισσότερο ξεκάθαρο στα επίσημα παιχνίδια της ομάδας, πως το ρόστερ του Ολυμπιακού δεν διαθέτει υψηλή ποιότητα όσον αφορά τους ξένους παίκτες.

Στο μεγάλο λιμάνι, λοιπόν, υπάρχει δυσαρέσκεια για την παρατεταμένη απογοητευτική απόδοση του Γουέιντ Μπόλντγουϊν. Ο Αμερικανός γκαρντ, ο οποίος ήρθε φέτος να παίξει για πρώτη φορά στην Ευρώπη, θα λέγαμε πως βρίσκεται στη πόρτα της... εξόδου. Ζορίζεται να προσαρμοστεί στα δεδομένα της EuroLeague, δεν παίζει καλά και γενικότερα δεν δείχνει χαρούμενος πως βρίσκεται στον Ολυμπιακό.

Η αγωνιστική εικόνα του Γουέιντ Μπόλντγουϊν είναι απογοητευτική και αποδεικνύεται κατώτερος των περιστάσεων. Σε 3 ματς στην EuroLeague έχει μέσο όρο 2.2 πόντους και 1.3 ασίστ, σε 16 λεπτά συμμετοχής. Και όλα αυτά, ενώ ήρθε ώστε να αναλάβει τον ρόλο του βασικού πλέι-μέικερ στο ρόστερ της ομάδας. Πλέον, βρίσκεται στη πόρτα της... εξόδου.

Παράλληλα, στο "ερυθρόλευκο" στρατόπεδο υπάρχει προβληματισμός και για την αγωνιστική εικόνα του Όγκουστιν Ρούμπιτ. Είχαμε ξεκαθαρίσει από το καλοκαίρι, πως ο παίκτης είναι περισσότερο "4άρι" και λιγότερο "5άρι" και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για "καθαρόαιμο" σέντερ. Οι Πειραιώτες προσπαθούν να τον αξιοποιήσουν σαν τον παίκτη πίσω από τον Νίκολα Μιλουτίνοφ, αλλά δείχνει πως δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις.

Σε 3 παιχνίδια, έχοντας 12 λεπτά συμμετοχής, ο Όγκουστιν Ρούμπιτ αριθμεί μόλις 2 πόντους και 1.7 ριμπάουντ, εμφανίζοντας αρκετές αδυναμίες στο κομμάτι της άμυνας. Με το που περνάει στον πάγκο ο Σέρβος σέντερ, και εκείνος τον αντικαθιστά, οι αντίπαλοι ψηλοί συνήθως κάνουν... πάρτι μέσα στη ρακέτα.

Δεν υπάρχει περισσότερο τρανταχτό παράδειγμα για τον ιδιαίτερο μεταγραφικό προσανατολισμό του Ολυμπιακού φέτος, από τις προσθήκες και την ενίσχυση στη θέση του πλέι-μέικερ. Αφού οι Πειραιώτες υπέγραψαν τους Αντώνη Κόνιαρη (και σωστά έγινε η συγκεκριμένη κίνηση, αφού είναι Έλληνας και με προοπτική) και τον άπειρο από Ευρώπη Γουέιντ Μπόλντγουϊν, έναν παίκτη-στοίχημα, οι "ερυθρόλευκοι" κινήθηκαν για να κάνουν το... μπαμ με την επιστροφή του Κώστα Σλούκα.

Για διάφορους λόγους, ο Έλληνας διεθνής γκαρντ, αν και το σκέφτηκε σοβαρά το ενδεχόμενο να επιστρέψει στον Ολυμπιακό, η συγκεκριμένη περίπτωση "ναυάγησε". Ένας εγνωσμένης αξίας παίκτης που αυτόματα θα ανέβαζε την ποιότητα στη δυναμική του ρόστερ της ομάδας, ειδικά στο κομμάτι της δημιουργίας και του σουτ. Και ποια ήταν η επόμενη κίνηση; Ο Γουίλ Τσέρι! Ένας μπασκετμπολίστας περιορισμένων δυνατοτήτων και σε καμία περίπτωση ένα γκαρντ που μπορεί να κάνει την διαφορά, με αποτέλεσμα, πλέον, να βλέπει και εκείνος την πόρτα της εξόδου.

Όταν έγινε η ερώτηση «για ποιον λόγο τα λεφτά που ήταν να δοθούν στον Σλούκα, δεν δόθηκαν για άλλον γκαρντ υψηλού επιπέδου, όπως για παράδειγμα για τον τότε ελεύθερο Μίλος Τεόντοσιτς, η απάντηση ήταν πως «τα χρήματα αυτά θα δινόντουσαν μόνο στον Σλούκα, επειδή είναι Έλληνας και ειδική περίπτωση». Τα λάθη, όμως, πληρώνονται...