Ολυμπιακός: Η διαφορά του Κεμζούρα με τον Μπλατ

Ο λόγος που οι παίκτες εμπιστεύονται τον Κεστούτις Κεμζούρα, αλλά και οι στιγμές που ο Ντέιβιντ Μπλατ παρεξηγήθηκε με τους παίκτες του

Ολυμπιακός: Η διαφορά του Κεμζούρα με τον Μπλατ

Ακούγαμε από πέρσι τους πρωταγωνιστές των "ερυθρολεύκων" να μιλούν με εξαιρετικά λόγια για τον Κεστούτις Κεμζούρα. Τόσο για τις τεχνικές του γνώσεις, για τις ιδέες του, όσο και για τον τρόπο που επικοινωνεί με τους παίκτες του.

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι μάλιστα που τόνιζαν πως η περσινή κακή αγωνιστική σεζόν (η οποία χαρακτηρίστηκε αποτυχημένη δικαιολογημένα), αδικεί σε μεγάλο βαθμό την καλή δουλειά, την μέθοδο, αλλά και το μεράκι που έδειξαν οι συνεργάτες του Ντέιβιντ Μπλατ. Όχι μόνο ο Λιθουανός, αλλά και οι συνεργάτες του, Κώστας Δέδας και Μιχάλης Καλαβρός. Μάλιστα, ακούστηκαν και σχόλια πως ενδεχομένως το συγκεκριμένο προπονητικό-τιμ, να ήταν και το καλύτερο (!) που είχε ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια, ακόμη και από εκείνα που έφτασαν στους τελικούς της Ευρωλίγκας.

Ο Λιθουανός τεχνικός είναι ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων. Ήρεμος, ψύχραιμος, αλλά παράλληλα "ζεστός" και ειλικρινής με τους παίκτες του. Και το λέμε αυτό, γιατί αρκετές φορές μέσα στη σεζόν που πέρασε, δεν ήταν λίγες οι φορές που ο Ντέιβιντ Μπλατ παρεξηγήθηκε με τους αθλητές του. Βλέπετε, επειδή είναι ιδιαίτερα επικοινωνιακός, αρκετές φορές για να κρατήσει ισορροπίες, άλλα πράγματα έλεγε δημόσια και άλλα σχολίαζε στους παίκτες του, ενώ υπήρξαν και στιγμές που έριξε τις... σπόντες του για κάποιους.

Να πούμε παραδείγματα; Τόνιζε πως όπου και να πήγαινε στο μέλλον, θα έπαιρνε πάντα μαζί του τον Γιώργο Μπόγρη γιατί του έχει μεγάλη εκτίμηση, αλλά πριν καν τελειώσει η χρονιά, δεν τον υπολόγιζε για την επόμενη σεζόν. Όταν είχε ερωτηθεί για την πτωτική πορεία του Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος, απάντησε «γιατί δεν με ρωτάτε για τον Πρίντεζη;», ενώ αρκετές φορές ναι μεν εξέφραζε τον θαυμασμό του για τον Βασίλη Σπανούλη και το πως μπορεί να κρίνει την εξέλιξη των παιχνιδιών, αλλά είδαμε αρκετά ματς στα οποία στο τέλος των αναμετρήσεων τον κρατούσε στον πάγκο.

Ο Κεστούτις Κεμζούρα, αντιθέτως, είναι περισσότερο ξεκάθαρος και αληθινός απέναντι στους παίκτες του και αυτό το εκτιμούν. Ούτε θα τους πει αυτά που θέλουν να ακούσουν, ούτε κάτι διαφορετικό, αλλά αυτό που πιστεύει. Και για αυτόν τον λόγο, οι μπασκετμπολίστες αισθάνονται άνετα μαζί του και του έχουν εμπιστοσύνη.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, βλέποντας ξεκάθαρα πως κάποια πράγματα δεν κυλούν ομαλά για την ομάδα, ο Κεστούτις Κεμζούρα έκανε την αυτοκριτική του, μίλησε με τους παίκτες και δεν δίστασε να βάλει... νερό στο κρασί του. Αποφάσισε να επαναφέρει τον Ολυμπιακό σε κάποιες γνώριμες καταστάσεις, τόσο στο κομμάτι της άμυνας, όσο και της επίθεσης. Έδωσε ξεκάθαρους ρόλους στους μπασκετμπολίστες του, με αποτέλεσμα ο καθένας να ξέρει τι δουλειά έχει να κάνει μέσα στο γήπεδο, ενώ επανέφερε τις πικ-εν-ρολ συνεργασίες με μπροστάρη τον Βασίλη Σπανούλη.

Ο Ντέιβιντ Μπλατ φέτος, ήθελε να περάσει την ομάδα σε μία νέα εποχή, αλλάζοντας σε μεγάλο βαθμό το αγωνιστικό dna της. Αυτό δεν ήταν απαραίτητα κακό, αλλά θα έπρεπε να έχει και κατάλληλα υλικά-παίκτες για να το κάνει πράξη. Ο Λιθουανός τεχνικός, λοιπόν, δίνει πλέον βαρύτητα στις βασικές αρχές της ομάδας και σιγά-σιγά θα περνάει σε αυτή και τις δικές του ιδέες. Γιατί κατάλαβε πως μόνο έτσι θα γίνει ομαλά η μετάβαση. Οι παίκτες τον στηρίζουν, όπως και η διοίκηση και είναι το μεγάλο φαβορί για να παραμείνει στη θέση του μέχρι το τέλος της σεζόν.