Μπλατ: «Ίσως ήρθε η ώρα να γίνω πρέσβης του Ισραήλ»

Μετά από 40 χρόνια ενασχόλησης με το μπάσκετ, έφτασε η ώρα να ασχοληθεί με κάτι διαφορετικό ο Ντέιβιντ Μπλατ, όπως ο ίδιος τόνισε σε συνέντευξή του στην Αμερική.

Μπλατ: «Ίσως ήρθε η ώρα να γίνω πρέσβης του Ισραήλ»

Ο Αμερικανοϊσραηλινός προπονητής μίλησε για πρώτη φορά μετά το "διαζύγιό" του με τον Ολυμπιακό και χωρίς να χρησιμοποιήσει ως δικαιολογία την ασθένειά του, αποκάλυψε τις μελλοντικές του προθέσεις.

Οι δηλώσεις του στην Boston Globe:

«Δεν θέλω να χρησιμοποιήσω την ασθένειά μου ως δικαιολογία, αλλά στις συζητήσεις που είχα με την διοίκηση έπρεπε να είμαι ειλικρινής σχετικά με τους περιορισμούς που είχα. Υπήρχαν πολλά προβλήματα στην ομάδα. Είχαμε παίξει μόλις έναν αγώνα. Δεν ξεκινήσαμε καλά. Καθίσαμε μαζί και αποφασίσαμε ότι θα ήταν καλύτερο για όλους να χωρίσουν οι δρόμοι μας. Δεν κρατάω κακία σε κανέναν όμως.

Ανυπομονώ για τα επόμενα βήματα και προκλήσεις, επειδή πάντα ήθελα να κάνω περισσότερα. Έπειτα από 12 χρόνια ως επαγγελματίας παίκτης και 27 ως προπονητής, ήρθε η ώρα για μία νέα φάση στην ζωή μου. Ανυπομονώ. Καμία φορά κλείνει ένα παράθυρο και ανοίγει μία πόρτα. Πάντα είχα το όνειρο να γίνω πρέσβης, ένας διπλωμάτης για το Ισραήλ. Θέλω με κάποιον τρόπο να βοηθήσω την χώρα μου».

Για την καθημερινότητά του, όπου παραδέχθηκε πως "έχω κάποιες καλές ημέρες και κάποιες λιγότερο καλές, αλλά είμαι πιο χαρούμενος όταν ασκώ την προπονητική. Είμαι ακόμα ο ίδιος άνθρωπος. Το να λυπάσαι τον εαυτό σου δεν κάνει τίποτα περισσότερο από το να σε ρίξει κι άλλο. Τόσο εγώ όσο και η οικογένειά μου ενημερωθήκαμε για την ασθένεια. Είναι όλοι ρεαλιστές. Δεν απειλείται η ζωή μου, όχι άμεσα".

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας