Κατσικάρης: «Δεν ήταν αποτελεσματικοί όσοι ήταν με τον Αντετοκούνμπο στο παρκέ»

Συνέντευξη στο «Radio Marca» παραχώρησε ο Φώτης Κατσικάρης και αναφέρθηκε στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, την Εθνική ομάδα αλλά και την επιστροφή του στο ισπανικό πρωτάθλημα

Κατσικάρης: «Δεν ήταν αποτελεσματικοί όσοι ήταν με τον Αντετοκούνμπο στο παρκέ»

Στον Γιάννη Αντετοκούνμπο αλλά και την Εθνική ομάδας μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Φώτης Κατσικάρης σε συνέντευξη που παραχώρησε στα ισπανικά Μέσα ενημέρωσης. O Έλληνας προπονητής μιλώντας στο «Radio Marca» έπλεξε το εγκώμιο του άσου των Μιλγουόκι Μπακς, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στη νέα του περιπέτεια στην Γκραν Κανάρια.

«Χωρίς αμφιβολία, έχουμε καλούς παίκτες. Στην Ελλάδα μιλάμε πολύ για το μπάσκετ. Θέλω να αναφερθώ στον Αντετοκούνμπο, που είναι ένας πολύ ξεχωριστός και διαφορετικός παίκτης. Βασικά, δεν έχει… θέση και μπορεί να δημιουργήσει μόνος του. Είναι πολύ δυνατός, έχει ταλέντο, αλλά όλες οι ομάδες ήταν προετοιμασμένες να τον αντιμετωπίσουν. Το πρόβλημα ξεκινούσε όταν οι υπόλοιποι που ήταν μαζί του στο παρκέ δεν ήταν αποτελεσματικοί», είπε αρχικά.

Στη συνέχεια επεσήμανε: «Για εκείνον ήταν δύσκολο να προσαρμοστεί και στον κανονισμό της FIBA με τα 3 δευτερόλεπτα. Υπήρχαν λιγότεροι ελεύθεροι χώροι. Πάντα θα υπάρχουν προσδοκίες για την Εθνική ομάδα, λόγω της ιστορίας και της φήμης της. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι στο συγκεκριμένο τουρνουά παρουσιάστηκαν βελτιωμένες και πιο ώριμες ομάδες, όπως η Γαλλία και η Αυστραλία. Σε αυτές τις διοργανώσεις παίζουν ρόλο οι λεπτομέρειες, όπως οι ελεύθερες βολές. Υπάρχει μέλλον όμως και αρκετοί ταλαντούχοι παίκτες. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να στηρίζουμε την Εθνική ομάδα».

Στο μεταξύ, για την επιστροφή του στο ισπανικό πρωτάθλημα, υποστήριξε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που επέστρεψα, η Ισπανία είναι η δεύτερη πατρίδα μου. Η Γκραν Κανάρια τα τελευταία χρόνια είναι από τις καλές ομάδες της λίγκας. Έχουμε ένα εντελώς καινούριο ρόστερ και θα είναι η πιο δύσκολη σεζόν μου ως προπονητής. Είναι το πιο δύσκολο και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Ο πρώτος στόχος μας είναι να γίνουμε ομάδα, να μάθουμε καλά ο ένας τον άλλο και να έχουμε ανταγωνιστικότητα. Οι στόχοι μας είναι πολύ υψηλοί: να παίξουμε στα playoffs, να φτάσουμε όσο πιο μακριά μπορούμε στο Κόπα ντελ Ρέι, αλλά κυρίως να δουλεύουμε και να βελτιωνόμαστε κάθε μέρα».