Nτανίλοβιτς: «Η Σερβία θα διεκδικήσει να διοργανώσει Προολυμπιακό τουρνουά»

Ο Πρέντραγκ Ντανίλοβιτς αποκάλυψε πως η Σερβία θα διεκδικήσει Προολυμπιακό τουρνουά, κάτι που το έκανε πράξη και το 2016. 

Nτανίλοβιτς: «Η Σερβία θα διεκδικήσει να διοργανώσει Προολυμπιακό τουρνουά»

Η Σερβία πήγε στο φετινό Mundobasket ως το μεγάλο φαβορί για να φτάσει τουλάχιστον στον τελικό της διοργάνωσης. Τελικά, όμως, οι παίκτες του Σάσα Τζόρτζεβιτς αποκλείστηκαν στα προημιτελικά από τους μαχητικούς Αργεντινούς, χάνοντας παράλληλα την ευκαιρία να κερδίσουν και ένα από τα εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020.

O πρόεδρος της σερβικής Ομοσπονδίας, αλλά και σπουδαίος παλαίμαχος μπασκετμπολίστας, Πρέντραγκ Ντανίλοβιτς, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου. Μεταξύ άλλων, αποκάλυψε πως η Σερβία θα διεκδικήσει να διοργανώσει ένα (από τα τέσσερα) Προλυμπιακό τουρνουά, ώστε η Σερβία να διεκδικήσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες που θα πραγματοποιηθούν στο Τόκιο της Ιαπωνίας. Κάτι παρόμοιο είχε γίνει και το 2016, με τους "πλάβι" να παίρνουν το "εισιτήριο" για τα γήπεδα της Βραζιλίας.

Συγκεκριμένα, σχολίασε τα εξής: «Μίλησα με τον πρόεδρο της Ολυμπιακής Επιτροπής και θα θέσουμε υποψηφιότητα για την ανάληψη ενός τουρνουά για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο (2020). Έχουμε την πλήρη οργανωτική και οικονομική υποστήριξη της Πολιτείας και νιώθω ευγνώμων για αυτό».