Mundobasket 2019: Η δωδεκάδα της Γαλλίας που βλέπει μετάλλιο

Αυτή θα είναι η δωδεκάδα με την οποία θα λάβει μέρος στο Μουντομπάσκετ της Κίνας η Γαλλία. Θα παίξει χωρίς τους τραυματίες Ερτέλ και Μοερμάν, αλλά παραμένει ισχυρή και βλέπει... μετάλλιο. 

Mundobasket 2019: Η δωδεκάδα της Γαλλίας που βλέπει μετάλλιο

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Γαλλίας, Βενσάν Κολέ, ανακοίνωσε την τελική δωδεκάδα με την οποία οι "τρικολόρ" θα αγωνιστούν στο Μουντομπάσκετ της Κίνας. Στόχος της Γαλλίας να επιστρέψει στα μετάλλια στις μεγάλες διοργανώσεις.

Έχει βέβαια δύο σημαντικές απουσίες, καθώς δεν θα λάβουν μέρος στο τουρνουά οι τραυματίες Τομά Ερτέλ (Μπαρτσελόνα) και Αντριέν Μοερμάν (Εφές), αλλά το ρόστερ τους παραμένει ισχυρό, διαθέτοντας και πρωτοκλασάτους NBAers όπως τους Ρούντι Γκομπέρ και Νικολά Μπατούμ. Πρωταγωνιστικό ρόλο, βέβαια, θα έχει και ο Νάντο Ντε Κολό, με τον έμπειρο γκαρντ να μετακινείται φέτος από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στη Φενέρμπαχτσε.

Η τελική δωδεκάδα της Γαλλίας: Φρανκ Ντιλικινά (Νικς), Αμάθ Εμπαγιέ (Καρσίγιακα), Νικολά Μπατούμ (Χόρνετς), Εβάν Φουρνιέ (Μάτζικ), Νάντο Ντε Κολό (Φενέρμπαχτσε), Βενσάν Πουαριέ (Σέλτικς), Άντριου Αλμπισί (Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης), Λουί Λαμπεϊρί (Βαλένθια), Ματιάς Λεσόρ (Μπάγερν), Ρούντι Γκομπέρ (Τζαζ), Αξέλ Τουπάν (Μάλαγα), Πολ Λακόμπ (ελεύθερος)