Ολυμπιακός: Μέσα σε ένα χρόνο έφυγαν 17 παίκτες, 4 προπονητές, 1 παράγοντας

Μέσα σε ένα χρόνο έχουν αποχωρήσει 17 παίκτες από τον Ολυμπιακό, όπως και προπονητές, αλλά και άνθρωποι που βρίσκονταν στη διοίκηση. Νέος αέρας στο μεγάλο λιμάνι. 

Ολυμπιακός: Μέσα σε ένα χρόνο έφυγαν 17 παίκτες, 4 προπονητές, 1 παράγοντας

Τα τελευταία χρόνια, στην ομάδα του Ολυμπιακού δεν γινόντουσαν μεγάλες αλλαγές. Βλέπετε, οι επιτυχίες των Πειραιωτών σε Ελλάδα και Ευρώπη, οι τέσσερις συμμετοχές σε τελικούς Final Four μέσα σε έξι χρόνια, είχαν ως αποτέλεσμα να υπάρχει μία εμπιστοσύνη τόσο στο προπονητικό-τιμ, όσο και σε έναν βασικό κορμό των "ερυθρολεύκων", με πρωταγωνιστές τους Έλληνες παίκτες. Συνήθως υπήρχαν μικρές προσθαφαιρέσεις.

Τον τελευταίο ένα χρόνο, όμως, και ύστερα από το τέλος της σεζόν 2017-2018, στην οποία ο Ολυμπιακός έμεινε εκτός από το Final Four του Βελιγραδίου (γνωρίζοντας τον αποκλεισμό από την Ζαλγκίρις, αν και είχε το πλεονέκτημα έδρας), χάνοντας και το πρωτάθλημα και το Κύπελλο (από την ΑΕΚ) στην Ελλάδα, τα δεδομένα άλλαξαν! Οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος αποφάσισαν να προχωρήσουν σε αλλαγές σε όλα τα επίπεδα. Είτε γιατί αισθάνθηκαν πως υπήρχε εφησυχασμός από ορισμένους, είτε επειδή θεώρησαν πως η ομάδα θα έπρεπε να περάσει σε μία νέα εποχή, έχοντας φρέσκο αέρα.

Αγγελόπουλοι, λοιπόν, πέρσι το καλοκαίρι, αποφάσισαν να τερματίσουν την συνεργασία τους με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, τον οποίο αντικατέστησαν με τον Ντέιβιντ Μπλατ. Παράλληλα, επήλθε ολικό λίφτινγκ στο τεχνικό-τιμ, καθώς δεν επιβίωσε κανένας, ούτε καν ο Μίλαν Τόμιτς, ο οποίος ήταν μία... ζωή στο μεγάλο λιμάνι. Τα δύο τελευταία χρόνια, μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό πως έχουν αλλάξει όλοι οι ξένοι, με τον μόνο που έχει επιβιώσει να είναι ο Νίκολα Μιλουτίνοφ.

Στους Έλληνες; Ο Βαγγέλης Μάντζαρης αποχώρησε μετά από οκτώ χρόνια, ο Ιωάννης Παπαπέτρου ύστερα από πέντε σεζόν , ενώ την πόρτα της εξόδου είδαν και οι Γιώργος Μπόγρης και Βασίλης Τολιόπουλος. Σε όλα αυτά να προσθέσουμε και την αποχώρηση του Γενικού Διευθυντή της ομάδας, Χρήστου Σταυρόπουλου, ο οποίος ήταν στον Ολυμπιακό για 19 χρόνια.

Αναλυτικά:

Διοίκηση: Χρήστος Σταυρόπουλος (Αρμάνι Μιλάνο)

Προπονητές: Γιάννης Σφαιρόπουλος (Μακάμπι), Μίλαν Τόμιτς (Ερυθρός Αστέρας), Βασίλης Γεραγωτέλλης (Μακάμπι), Βαγγέλης Κουτσουκέρας

Παίκτες: Ιωάννης Παπαπέτρου (Παναθηναϊκός), Βαγγέλης Μάντζαρης (Ούνικς), Μπράιαν Ρόμπερτς (Μάλαγα), Βασίλης Τολιόπουλος (ΑΕΚ), Γιάνις Στρέλνιεκς (ΤΣΣΚΑ), Μπόμπι Μπράουν, Κάιλ Γουίλτζερ (Μάλαγα), Κιμ Τιλί (Μονακό), Γιώργος Μπόγρης (Προμηθέας), Τζαμέλ ΜακΚλίν (Κουμπάν), Χόλις Τόμπσον, Αξέλ Τουπάν, Γιάνις Τίμα (Χίμκι), Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος (Γιούτα), Ζεκ ΛεΝτέι (Ζαλγκίρις), Μπριάντε Γουέμπερ, Γουίλ Τσέρι.