Ολυμπιακός: Ρέινολντς αν χαλάσει του Χάντερ (vid)

Στο ενδεχόμενο που δεν προχωρήσει η υπόθεση του Οθέλο Χάντερ, στον Ολυμπιακό έχουν στην λίστα τους την περίπτωση του Αμερικανού σέντερ, Τζέιλεν Ρέινολντς. 

Ολυμπιακός: Ρέινολντς αν χαλάσει του Χάντερ (vid)

Ο βασικός στόχος του Ολυμπιακού για την ενίσχυση του ρόστερ με αθλητικό σέντερ είναι ο Οθέλο Χάντερ. Ο 33χρονος Αμερικανός (ο οποίος αγωνίστηκε στο μεγάλο λιμάνι την διετία 2014-2016) έχει μείνει ελεύθερος από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και οι Πειραιώτες τον έχουν προσεγγίσει. Οι «ερυθρόλευκοι» του έχουν καταθέσει πρόταση για διετή συνεργασία, με ετήσιες αποδοχές που φτάνουν τις 800.000 δολάρια. Σε πρώτη φάση, ο αθλητής έχει απαντήσει αρνητικά, καθώς επιθυμεί υψηλότερες αποδοχές, αλλά οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών συνεχίζονται. Η υπόθεση δεν είναι εύκολη, αλλά οι Αγγελόπουλοι δείχνουν αποφασισμένοι να τον επαναφέρουν στον Πειραιά.

O Ντέιβιντ Μπλατ αντιλήφθηκε το λάθος της φετινής σεζόν, καθώς επέλεξε για την θέση του αθλητικού σέντερ πίσω από τον Νίκολα Μιλουτίνοφ τον Ζακ ΛεΝτέι, ο οποίος δεν κατάφερε να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις. O Αμερικανός ρούκι ήταν περισσότερο «4άρι» και λιγότερο «5άρι» και αυτό μέσα στη σεζόν η ομάδα το… πλήρωσε, καθώς η «ερυθρόλευκη» φροντ-λάιν στερήθηκε ενέργειας, αθλητικότητας και σκληράδας στην άμυνα. Τώρα, λοιπόν, θέλει να το διορθώσει, με τον Οθέλο Χάντερ να βρίσκεται στο προσκήνιο.

Παράλληλα, όμως, στο μεγάλο λιμάνι έχουν και εναλλακτικές λύσεις. Στο ενδεχόμενο που δεν προχωρήσει η υπόθεση του Οθέλο Χάντερ, στον Πειραιά έχουν στην λίστα τους και την περίπτωση του Τζέιλεν Ρέινολντς. Πρόκειται για τον 27χρονο (30/12/1992) Αμερικανό σέντερ (2.08 ύψος), ο ο οποίος την φετινή σεζόν αγωνίστηκε στη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης. Αγωνιζόμενος στο ΓιούροΚαπ, είχε μέσο όρο 10.5 πόντους (57.3% δίποντα, 60% βολές), 7.5 ριμπάουντ, 1.1 ασίστ και 1.1 κλεψίματα, σε 21 ματς (23:08 λεπτά συμμετοχής).

Το 2016 προσπάθησε να μπει στο ΝΒΑ, αλλά δεν έγινε επιλογή στο Ντραφτ και ακολούθως δοκίμασε την τύχη του στην Ευρώπη, αγωνιζόμενος σε Ρεκανάτι (2016-2017) και Ρετζιάνα (2017-2018). Κυκλοφορεί ελεύθερος στην αγορά και ο Ντέιβιντ Μπλατ έχει σε εκτίμηση τις ικανότητες του. Κάποια στιγμή πέρσι έκανε και ένα μικρό πέρασμα από την Μπαρτσελόνα, αλλά η παρουσία εκεί δεν ευδοκίμησε. Ένας ψηλός με αθλητικά προσόντα, με έφεση στα ριμπάουντ και με ικανότητες σε άμυνα και επίθεση, αλλά δίχως εμπειρία βέβαια σε επίπεδο Ευρωλίγκας.