Μπούντουτσνοστ: Παραμένει στην Αδριατική «αν το μπάσκετ είναι προτεραιότητα»

Με αφορμή την πρόσφατη συνεδρίαση της ABA, η Μπούντουτσνοστ τονίζει πως θα συνεχίσει να αγωνίζεται στην Αδριατική Λίγκα, υπό προϋποθέσεις.

Μπούντουτσνοστ: Παραμένει στην Αδριατική «αν το μπάσκετ είναι προτεραιότητα»

Μόλις μια μέρα μετά την επεισοδιακή συνεδρίαση του συμβουλίου της ABA League με την αποχώρηση του ισχυρού άνδρα της Μπούντουτσνοστ, Ντράγκαν Μποκάν, η διοίκηση της ομάδας του Μαυροβουνίου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία χαμηλώνει τους τόνους.

Μπάχαλο στο ΔΣ της Αδριατικής Λίγκας - Αναβολή στο θέμα του Ολυμπιακού

Στο κείμενο η Μπούντουτσνοστ τονίζει πως στο ΔΣ πάρθηκαν σημαντικές αποφάσεις και πως η ομάδα θα συνεχίσει να παίρνει μέρος στο πρωτάθλημα της Αδριατικής Λίγκας, υπό την προϋπόθεση ότι το μπάσκετ αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα της ABA.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Έπειτα από τη χθεσινή συνάντηση της Αδριατικής Λίγκας που διεξήχθη στην Μπάνια Λούκα, η Μπουντούτσνοστ θέλει να ευχαριστήσει τον πρόεδρο Ίγκορ Ντόντικ για την εξαιρετική οργάνωση και τεχνική υποστήριξη προς όλους τους εκπροσώπους των ομάδων που συγκεντρώθηκαν εκεί.

Η Γενική Συνέλευση της ABA Liga πραγματοποιήθηκε υπό τις καλύτερες συνθήκες, η πλειοψηφία των συμμετεχόντων κατανόησε πλήρως την κατάσταση που επικρατεί στη διοργάνωση και οι αποφάσεις που πάρθηκαν είναι πολύ σημαντικές.

Σε κάθε περίπτωση, οι λανθασμένες αποφάσεις σε ό,τι αφορά τους τελικούς της Αδριατικής Λίγκας, ειδικά στο Game 5 είχαν ως αποτέλεσμα την αποχώρηση της διοίκησης, γεγονός που επιβεβαιώνει την ετοιμότητα της ομάδας να κάνει σημαντικά βήματα ώστε να μην επαναληφθούν ξανά ανάλογα περιστατικά.

Αυτό που έχουμε μπροστά μας είναι η καλή λειτουργία της ABA Liga. Οι ομάδες πρέπει να συμβάλουν στη σωστή λειτουργία και να ακολουθήσουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις ώστε η Αδριατική Λίγκα να λειτουργήσει στο πιο υψηλό επίπεδο.

Η Μπουντούτσνοστ καταδικάζει τα περιστατικά βίας που σημάδεψαν τους περσινούς τελικούς της Αδριατικής Λίγκας. Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι το μπάσκετ. Θα συνεχίσουμε στην Αδριατική Λίγκα εφόσον προτεραιότητα είναι το μπάσκετ και τίποτα άλλο».