Και άλλη ομάδα εκτός από τον Ολυμπιακό στον προθάλαμο της Αδριατικής Λίγκας

Εκτός από τον Ολυμπιακό άλλη μια ομάδα έχει κάνει αίτηση για να συμμετάσχει στην Αδριατική Λίγκα...

Και άλλη ομάδα εκτός από τον Ολυμπιακό στον προθάλαμο της Αδριατικής Λίγκας

Η Πριστίνα, την οποία οδηγεί ο Κροάτης Νταμίρ Μουλαομέροβιτς, κυπελλούχος ήδη οδεύουσα ολοταχώς στην κατάκτηση του πρωταθλήματος στο Κόσοβο, έχει υποβάλλει εδώ και χρόνια αίτηση συμμετοχής στην Αδριατική Λίγκα αλλά απάντηση δεν έχει λάβει.

Ο πρόεδρός της Μπλεράντο Σταβιλέτι, ένας άνθρωπος που έχει διατελέσει υπουργός στη χώρα του, έδωσε συνέντευξη σε κροατική ιστοσελίδα. Μεταξύ άλλων κλήθηκε να απαντήσει και στην εξής ερώτηση:

Το καταστατικό ορίζει ότι η ABA League αποτελείται από σωματεία που κάποτε σχημάτιζαν το ίδιο κράτος. Αλλά τώρα εμφανίζεται ο Ολυμπιακός, ο οποίος δεν είναι από τη χώρα αυτή, να επιδιώκει την είσοδο του στο πρωτάθλημα. Τι λέτε εσείς;

Και ο πρόεδρος της Πρίστινα απάντησε:

«Πριν από δύο χρόνια, συζητήσαμε με τον διευθυντή της ΑΒΑ, Κρέσο Νόβοσελ να ανοίξει η συζήτηση για συμμετοχή όλων των κρατών (της πρώην Γιουγκοσλαβίας) και όλες οι χώρες εκτός από τη Σερβία και τη Βοσνία ήταν θετικές στην ιδέα. Το πρόβλημα είναι, φυσικά, πολιτικό. Γνωρίζουμε καλά πως το πρόβλημα ήταν η περιοχή αυτή, γνωρίζουμε ποια είναι τα προβλήματα που είχαν η Κροατία με τη Σερβία, αλλά το μέλλον είναι μπροστά μας, και ο αθλητισμός μπορεί να κάνει αυτές τις διαφορές να απαλειφθούν.

Το ότι η Σερβία εξακολουθεί να τα βλέπει όλα μέσα από το πρίσμα της πολιτικής, είχαμε την ευκαιρία να το δούμε στον τελικό της ΑΒΑ. Ήταν μια καταστροφή για όλους τους ανθρώπους που το παρακολουθούν, είμαι τριάντα χρόνια στο μπάσκετ και δεν έχω δει ποτέ κάτι παρόμοιο στο γήπεδο, όπως αυτά που έγιναν στον πέμπτο και τελευταίο αγώνα (ανάμεσα στον Ερυθρό Αστέρα και την Μπούντουτσνοστ)»