Νόβοσελ: «Τιμή μας να έρθει ο Ολυμπιακός στην Αδριατική Λίγκα»

Ο διευθυντής της Αδριατικής Λίγκας, Κρέσιμιρ Νόβοσελ, τόνισε πως ο Ολυμπιακός έχει εκφράσει επίσημα το ενδιαφέρον του να έρθει στην διοργάνωση. «Είναι μεγάλη τιμή για εμάς», σχολίασε.

Νόβοσελ: «Τιμή μας να έρθει ο Ολυμπιακός στην Αδριατική Λίγκα»

Ο Κρέσιμιρ Νόβοσελ είναι ο διευθυντής της Αδριατικής Λίγκας. Σε συνέντευξη του αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο συμμετοχής του Ολυμπιακού στην διοργάνωση.

Για τις συζητήσεις με τον Ολυμπιακό, δήλωσε: «Φέτος είχαμε την τιμή να δούμε τον Ολυμπιακό στην Ποντγκόριτσα, στο πλαίσιο του αγώνα με την Μπουντούτσνοστ. Η αλήθεια είναι ότι η ελληνική ομάδα έχει εκφράσει την επιθυμία της να συμμετάσχει στην Αδριατική Λίγκα. Συναντήθηκαν μαζί μας στο Ζάγκρεμπ και ενδιαφέρθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας της λίγκας. Το τελευταίο διάστημα είχαν συναντήσεις με ορισμένες ομάδες που συμμετέχουν στην Αδριατική Λίγκα. Δεν μπορώ να πω κάτι περισσότερο πριν από τη Γενική Συνέλευση των ομάδων που αναμένεται να διεξαχθεί στα τέλη του μήνα. Εκεί θα συζητηθεί το ενδεχόμενο ο Ολυμπιακός να παίξει στη διοργάνωσή μας, αφού πρώτα οι 12 ομάδες εκφράσουν τη γνώμη τους και πιθανώς θα αποφασίσουν με ψηφοφορία».

Για την δυναμική του Ολυμπιακού και το τι πρέπει να γίνει για να λάβουν μέρος οι Πειραιώτες στη διοργάνωση: «Είναι μεγάλη τιμή το γεγονός ότι μια ομάδα με το μέγεθος του Ολυμπιακού ενδιαφέρεται να παίξει στο πρωτάθλημά μας. Είναι ένα από τα 5-6 μεγαλύτερα clubs στην Ευρώπη. Το ενδιαφέρον τους είναι σπουδαία υπόθεση. Υπάρχουν βέβαια συγκεκριμένοι κανόνες που αναφέρουν ότι μόνο ομάδες από την ABA Liga 2 (σ.σ. η αντίστοιχη Α2 της διοργάνωσης) μπορούν να παίξουν απευθείας στην Αδριατική Λίγκα. Υπάρχει επίσης ο κανόνας που αναφέρει ότι μόνο ομάδες από τις έξι χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας μπορούν να συμμετάσχουν. Εφόσον προχωρήσουμε, πρέπει να προχωρήσει μια σειρά αλλαγών που απαιτούν χρόνο. Πρέπει να μιλήσουμε με τους υπεύθυνους marketing και στρατηγικού σχεδιασμού, καθώς και με την EuroLeague, ώστε να διαπιστώσουμε την άποψή τους για το ζήτημα».

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας