Ολυμπιακός: Περιμένοντας την αντίδραση στο παρκέ και την απάντηση της ΕΟΚ

Με 64.7 πόντους, 12.5 ασίστ και 27% στο τρίποντο δουλειά δεν γίνεται! Στον Ολυμπιακό αναμένουν την αντίδραση των παικτών στο παρκέ, αλλά και τις απαντήσεις της ΕΟΚ στα «θέλω» τους.

Ολυμπιακός: Περιμένοντας την αντίδραση στο παρκέ και την απάντηση της ΕΟΚ

Ο Ολυμπιακός το τελευταίο διάστημα βιώνει μία μεγάλη αγωνιστική κρίση, η οποία αποτυπώθηκε στο γεγονός πως ισοφάρισε το ρεκόρ ηττών της στην διοργάνωση. Μετράει τέσσερα σερί αρνητικά αποτελέσματα (Φενέρμπαχτσε, Μπαρτσελόνα, Μακάμπι, Εφές), παρουσιάζοντας μία κάκιστη αγωνιστική εικόνα. Το γεγονός αποτυπώνεται περίτρανα και στα νούμερα. Εκεί που οι Πειραιώτες είχαν μέσο όρο πάνω από τους 80 πόντους έχουν πέσει στους 64.7 (!) στις τέσσερις τελευταίες ήττες τους.

Οι σχεδόν 20 ασίστ ανά παιχνίδι έχουν μειωθεί στις 12.5 τελικές πάσες, ενώ το ποσοστό ευστοχίας στα τρίποντα είναι απογοητευτικό με το 27% (26/96), με τα λάθη να κυριαρχούν (13.2). Παράλληλα, οι "ερυθρόλευκοι" έχουν... ξεχάσει να σκοράρουν στον αιφνιδιασμό. Μία ομάδα που πόνταρε στο γρήγορο παιχνίδι και τα καλάθια στο ανοιχτό γήπεδο, πλέον έχει γίνει αργή και στατική.

Τι χρειάζεται να κάνει ο Ολυμπιακός από εδώ και πέρα; Οι Πειραιώτες θα πρέπει να ξεπεράσουν τα εσωτερικά τους προβλήματα και να "δέσουν" σαν ομάδα, όχι μόνο στο παρκέ, αλλά και στα αποδυτήρια. Και όσον αφορά στον «πόλεμο» που υπάρχει με την ΕΟΚ, θα πρέπει να καταλάβουν πως με αυτά τα θέμα θα πρέπει να «πονοκεφαλιάζει» η διοίκηση και όχι εκείνοι. Οι παίκτες-πρωταγωνιστές τους επιβάλλεται να "ξυπνήσουν", να ξεπεράσουν τον αγωνιστικό τους λήθαργο και το οποιοδήποτε ψυχολογικό θέμα που τους απασχολεί, καθώς τα περιθώρια έχουν στενέψει.

Στον Ολυμπιακό περιμένουν την απόφαση του ΑΣΕΑΔ, καθώς έκαναν προσφυγή, ύστερα από την παράτυπη τιμωρία που δέχτηκαν, καθώς τιμωρήθηκαν σύμφωνα με το καταστατικό του ΕΣΑΚΕ και όχι με εκείνο της ΕΟΚ.

Παράλληλα, στο μεγάλο λιμάνι αναμένουν την επίσημη θέση της Ομοσπονδίας στα «θέλω» τους. Οι Πειραιώτες έχουν ξεκαθαρίσει με ανακοίνωση τους πως θέλουν μόνο ξένους διαιτητές στα παιχνίδια τους με τον Παναθηναϊκό από εδώ και πέρα και έχουν επισημάνει πως ζητούν τον αποκλεισμό των Αναστόπουλου, Μάνου και Παναγιώτου από τους αγώνες τους.

Στην ΕΟΚ για όλα αυτά ακόμη δεν έχουν πάρει επίσημα θέση, ούτε και έχουν ξεκαθαρίσει τις προθέσεις τους. Οι μέρες περνούν και σε λιγότερο από μήνα είναι το ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ. Θα φέρουν ξένους διαιτητές ή όχι; Το σίγουρο πάντως είναι πως Πειραιώτες δεν πρόκειται να κάνουν ούτε βήμα πίσω. Αν κληρωθούν/οριστούν Έλληνες, δεν πρόκειται να κατέβουν να παίξουν...