Διευθυντής Αδριατικής Λίγκας: «Ποιος δεν θα ήθελε τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημά του;»

Ο Κρέζμιρ Νόβοσελ μιλά για τη διαδικασία ένταξης στην Αδριατική Λίγκα, απαντά στο ερώτημα αν υπάρχουν επαφές και υμνεί τους «ερυθρόλευκους»

Διευθυντής Αδριατικής Λίγκας: «Ποιος δεν θα ήθελε τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημά του;»

Ο CEO της Αδριατικής Λίγκας, Κρέζιμιρ Νόβοσελ, μίλησε για το ενδεχόμενο να ενταχθεί στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός, αποκαλύπτει αν έχουν υπάρξει επαφές, εξηγεί τις δυσκολίες και τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί.

Αναλυτικά όσα είπε στην εφημερίδα Live Sport:

Για το αν έχουν υπάρξει επαφές με τον Ολυμπιακό: «Όχι. Το έχω ακούσει, αλλά δεν έχουμε κάποια επαφή και το δηλώνω κατηγορηματικά. Ούτε επίσημα, αλλά ούτε και ανεπίσημα έχει έρθει σε επαφή μαζί μας κάποιος από τον Ολυμπιακό έστω για να ρωτήσει αν υπάρχει τέτοια προοπτική».

Για το αν ο Ολυμπιακός ζητήσει τη συμμετοχή του στην Αδριατική Λίγκα: «Στην ΑΒΑ League υπάρχει συγκεκριμένο καταστατικό υπογεγραμμένο από όλες τις ομάδες που παράλληλα είναι και μέτοχοι της εταιρείας που διοργανώνει το πρωτάθλημα. Δεν μπορούν να μετάσχουν ομάδες πέραν αυτών από χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας. Υπάρχει όμως ενδεχόμενο, αν έχουμε σχετικό αίτημα, και το θέμα πάει σε ψηφοφορία των μετόχων».

Για το γεγονός πως στην ΑΒΑ League έχουν συμμετάσχει η Μακάμπι όπως και ομάδες από την Ουγγαρία, την Τσεχία και την Βουλγαρία: «Αυτό ίσχυε μέχρι και τη σεζόν 2014-15. Το 2015 δημιουργήθηκε μία νέα λίγκα αντικαθιστώντας την προηγούμενη λόγω όσων είχαν συμβεί με τη διαμάχη της Euroleague με την FIBA. Και σύμφωνα με το νέο καταστατικό ισχύουν αυτά που προανέφερα».

Για το ποια είναι η διαδικασία σε περίπτωση που υπάρξει αίτημα κάποιας ομάδας: «Μιλώντας πάντα υποθετικά, αφού δεν έχει συμβεί ξανά από το 2015 και μετά, θα πρέπει να αποφασίσουν οι ιδιοκτήτες των ομάδων που συμμετέχουν στην Λίγκα μας»

Για το πως θα αντιμετώπιζαν οι ομάδες της Λίγκα το ενδεχόμενο ο Ολυμπιακός να δηλώσει συμμετοχή: «Ποιος δεν θα ήθελε μια ομάδα σαν τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημά του; Πρόκειται για μία από τις διασημότερες και πιο δυνατές ομάδες στο ευρωπαϊκό μπάσκετ παραδοσιακά. Πιστεύω ότι όπου κι αν ζητούσε ο Ολυμπιακός να συμμετάσχει, σε οποιαδήποτε λίγκα της Ευρώπης θα τον δέχονταν».

Για το πόσο εύκολο είναι ο Ολυμπιακός να παίξει στην Αδριατική Λίγκα: «Αυτή τη στιγμή που μιλάμε θεωρώ ότι υπάρχουν δυσκολίες, αλλά δεν είναι ακατόρθωτο. Ήδη ως ABA League έχουμε κάνει τον προγραμματισμό μας για την επόμενη σεζόν. Έχουμε πλέον δύο κατηγορίες, την Α και την Β κατηγορία, και ήδη οι ομάδες γνωρίζουν ποιες υποβιβάζονται, ποιες ανεβαίνουν από τη Β κατηγορία, οπότε η προσθήκη μιας ομάδας θα προκαλούσε αναστάτωση και θα απαιτούσε πολλές αλλαγές. Όμως, επαναλαμβάνω, αν αυτή η ομάδα είναι του βεληνεκούς του Ολυμπιακού, πιστεύω ότι θα μπορούσαν με κάποιον τρόπο να γίνουν αλλαγές».