Ολυμπιακός και Πρίντεζης μία γροθιά!

Το διαίρει και βασίλευε δεν πέρασε! Ολυμπιακός και Γιώργος Πρίντεζης προχωρούν μαζί, ενωμένοι και συσπειρωμένοι, σαν μία γροθιά. Γράφει ο Νότης Ψιλόπουλος. 

 

Ολυμπιακός και Πρίντεζης μία γροθιά!

Θα μπορούσε να συμβεί στον καθένα, έτυχε στον Γιώργο Πρίντεζη. Μέρος της ηχητικής συνομιλίας που είχε με τους συμπαίκτες του στα κινητά τους τηλέφωνα, με την οποία οι αθλητές κουβέντιαζαν για εργασιακά τους θέματα, παρανόμως διέρρευσε.

Μπορεί να μην έγινε ποτέ πράξη, αλλά ορισμένοι ενοχλήθηκαν για τις εν βρασμώ σκέψεις του υπαρχηγού του Ολυμπιακού να μείνει εκτός ομάδας (κάτι που το γνωστοποίησε και στον προπονητή του), με τον έμπειρο πάουερ-φόργουορντ να έχει εξαντλήσει την υπομονή του από την πολύμηνη καθυστέρηση των πληρωμών, η οποία υπερβαίνει τους έξι μήνες. Άλλοι, έδειξαν κατανόηση και έδωσαν τα δίκια τους στην συμπεριφορά του παίκτη, θεωρώντας πως είναι λογικό να αντιδρά με αυτόν τον τρόπο όταν βλέπει πως δεν υπάρχει οικονομική ανταπόκριση.

Ό,τι και αν έγινε, όμως, ό,τι και αν ειπώθηκε, θα πρέπει να σταθούμε στο γεγονός πως στην πράξη ο Γιώργος Πρίντεζης ποτέ δεν έμεινε εκτός ομάδας, ούτε και εγκατέλειψε την προσπάθεια. Και έχει αποδείξει πολλάκις στην πολυετή παρουσία του στο μεγάλο λιμάνι, ειδικά από το 2011 και μετά που επέστρεψε στον Ολυμπιακό, πως έχει τη νοοτροπία να βάζει το "εμείς" πάνω από το "εγώ".

Προφανώς και με την εν λόγω συμπεριφορά του, ως ο παλαιότερος παίκτης των "ερυθρολεύκων", αλλά και ένας αθλητής-σύμβολο για τον σύλλογο, θέλησε να λειτουργήσει ως ένας μοχλός πίεσης προς την διοίκηση. Για να θορυβηθεί, για να βελτιώσει τα αντανακλαστικά της, αλλά και τις υποχρεώσεις της, απέναντι όχι μόνο σε εκείνον, αλλά και προς τους συναδέλφους του.

Για όσους δεν γνωρίζουν πράγματα και καταστάσεις, από το 2011 και μετά, υπάρχουν στην ΚΑΕ Ολυμπιακός παραδοσιακά καθυστερήσεις στις πληρωμές των παικτών. Και είναι αρκετές οι φορές που τόσο ο Γιώργος Πρίντεζης, όσο και ο Βασίλης Σπανούλης, ως αρχηγοί της ομάδας, όχι μόνο έδειχναν κατανόηση και υπομονή στο θέμα, αλλά προσπαθούσαν να ηρεμήσουν (και) τους ξένους συμπαίκτες τους που συχνά-πυκνά εξέφραζαν τα παράπονα τους, όταν δεν έβλεπαν κάθε... πρώτη του μήνα τα λεφτά στην τράπεζα.

Δεν είναι τυχαίο πως ορισμένοι από αυτούς, μάλιστα, υπέγραψαν σε άλλες ομάδες πριν καν τελειώσουν τα συμβόλαια τους, παίρνοντας εγγυήσεις πως θα αμείβονται στην ώρα τους. Και όλα αυτά σε αντίθεση με τον Γιώργο Πρίντεζη που έχει ανανεώσει σερί φορές (2012, 2014, 2017) το συμβόλαιο του με τους Πειραιώτες τα τελευταία χρόνια, υπογράφοντας μάλιστα με λιγότερα χρήματα, σε σχέση με τις παχυλές προτάσεις που είχε από το εξωτερικό.

Η ουσία είναι πως η εν βρασμώ πρόθεση του υπαρχηγού του Ολυμπιακού να μείνει εκτός ομάδας δεν έγινε ποτέ πράξη, διότι οι δύο πλευρές (παίκτης και διοίκηση) συζήτησαν μεταξύ τους, κουβέντιασαν και βρήκαν την "χρυσή τομή". Το σημαντικό είναι πως μπορεί αυτή η συνομιλία να κυκλοφόρησε παρανόμως με δόλο, έχοντας σκοπό το "διαίρει και βασίλευε", αλλά στην πράξη η προσπάθεια των "πονηρών μυαλών" απέτυχε! Αγγελόπουλοι και Γιώργος Πρίντεζης προχωρούν μαζί, ενωμένοι και συσπειρωμένοι, σαν μία γροθιά.

Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του Έλληνα φόργουορντ για το θέμα, λέγοντας πως «Δεν υπάρχει κανένα θέμα, παραμένουμε μια οικογένεια, συνεχίζουμε μαζί», όπως και η τοποθέτηση του Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπολου: «Ο Γιώργος αποτελεί αναπόσπαστο μέλος της οικογένειας του Ολυμπιακού σχεδόν από τότε που αναλάβαμε τα ηνία της ομάδας και ζωντανό κομμάτι της ένδοξης ιστορίας του Συλλόγου. Μία κακή στιγμή οφειλόμενη σε εξωγενείς επιρροές, δεν είναι ικανή να διαγράψει όσα ζήσαμε μαζί όλα αυτά τα χρόνια, εντός, αλλά και εκτός παρκέ, όπως και την προσωπική εκτίμηση που τρέφουμε για εκείνον, η οποία σφυριλατήθηκε από τον αδαμάντινο χαρακτήρα του και την αφοσίωση που έχει επιδείξει προς το πρόσωπό μας. Με τον Γιώργο έχουμε μοιραστεί ορισμένες από τις πιο ευτυχισμένες στιγμές της ζωής μας και ελπίζουμε να μοιραστούμε ακόμη περισσότερες τέτοιες στιγμές στο μέλλον».