Μονακό: Μένει εκτός επαγγελματικών πρωταθλημάτων στη Γαλλία
Απόφαση σοκ για τους Μονεγάσκους, που προτίθεται να καταθέσουν έφεση...
Σοβαρές εξελίξεις σημειώθηκαν στο γαλλικό μπάσκετ, καθώς η Μονακό δεν εξασφάλισε άδεια συμμετοχής στα επαγγελματικά πρωταθλήματα της σεζόν 2026/27.
Η Επιτροπή Εφέσεων της γαλλικής ομοσπονδίας απέρριψε την προσφυγή του συλλόγου, με αποτέλεσμα η ομάδα του Πριγκιπάτου να μένει εκτός τόσο της BETCLIC ELITE όσο και της ELITE 2.
Η υπόθεση παρέμεινε ανοιχτή μέχρι την Παρασκευή (31/7), προκειμένου η Μονακό να προσκομίσει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και έγγραφα που θα της επέτρεπαν να λάβει την απαραίτητη έγκριση.
Ωστόσο, ο σύλλογος δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τη διαδικασία εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας, γεγονός που οδήγησε στην οριστική απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων.
Μετά την ανακοίνωση, η Μονακό γνωστοποίησε ότι εξετάζει τα επόμενα νομικά της βήματα, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να προσφύγει στην Εθνική Ολυμπιακή και Αθλητική Επιτροπή της Γαλλίας, με στόχο να ανατρέψει την εις βάρος της απόφαση.