Ανακοίνωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός κατά του SPORT24: «Προφάσεις εν αμαρτίαις»

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία απαντά στην αντίστοιχη του SPORT24. Ο λόγος της διαμάχης ο χορηγός της bwin που δεν υπάρχει στις φωτογραφίες του Μέσου.

Ανακοίνωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός κατά του SPORT24: «Προφάσεις εν αμαρτίαις»

Ο Ολυμπιακός πριν λίγες μέρες έστειλε εξώδικο στον όμιλο της 24 Media, επειδή παρατηρήθηκε το γεγονός πως στην ιστοσελίδα SPORT24, στα κείμενα που αφορούν την ομάδα μπάσκετ των "ερυθρολεύκων", κόβονται επίτηδες οι φωτογραφίες με τρόπο ώστε να μην παρουσιάζεται ο νέος μεγάλος χορηγός της ομάδας του Πειραιά, η εταιρεία της BWIN. Πρόκειται για ένα σημαντικό "deal", το οποίο αποφέρει μεγάλα έσοδα στον σύλλογο και η ΚΑΕ θέλει να προστατέψει την συνεργασία της με την στοιχηματική εταιρεία.

O όμιλος της 24 Media ενοχλήθηκε με το γεγονός, με αποτέλεσμα να σχολιάσει το εξώδικο της ΚΑΕ Ολυμπιακός με επιθετικό τρόπο, χαρακτηρίζοντας το «ντροπιαστικό». Το γεγονός εξόργισε τους "ερυθρόλευκους", οι οποίοι και έδωσαν την απάντηση τους στο SPORT24, κάνοντας λόγια για «προφάσεις εν αμαρτίαις».

Η απάντηση της ΚΑΕ Ολυμπιακός στο SPORT24:

«Η απάντηση του SPORT24 στην εξώδικη διαμαρτυρία της ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ μόνο ως «προφάσεις εν αμαρτίαις» μπορεί να θεωρηθεί.

To περιεχόμενό της, επιβεβαιώνει πλήρως τις θέσεις μας, αφού αποφεύγει να δώσει απαντήσεις και εξηγήσεις στο καίριο ερώτημα το οποίο θέτουμε από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου: Γιατί η ομάδα της ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ είναι η μοναδική της οποίας τη φανέλα και τον Μεγάλο Χορηγό, BWIN, το SPORT24 αποφεύγει συστηματικά και επιμελώς να εμφανίσει στα δημοσιεύματα του;

Οι κορώνες περί «δημοσιογραφικής δεοντολογίας» και δήθεν «προσπάθειας φίμωσης δημοσιογράφων» είναι αποκυήματα φαντασίας, ουδένα πείθουν και αντίθετα εκθέτουν ανεπανόρθωτα το SPORT24.

Είναι γνωστό σε όλους ότι η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ουδέποτε διανοήθηκε να θέσει οποιονδήποτε όρο ή περιορισμό σε οποιονδήποτε δημοσιογράφο κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του. Όμως, απαιτούμε αδιαπραγμάτευτα τον απόλυτο σεβασμό των δικαιωμάτων μας αλλά και των εμπορικών υποχρεώσεων μας προς τους χορηγούς που μας τιμούν με την υποστήριξή τους».

Η θέση της 24 Μedia:

«Σε μια κίνηση που δεν έχει προηγούμενο στα χρονικά του Τύπου στην Ελλάδα, η ΚΑΕ Ολυμπιακός απέστειλε σήμερα (20/12) εξώδικο στην 24MEDIA, θέλοντας να καταγγείλει τον τρόπο προβολής των χορηγών της ομάδας από το Sport24. Παράλληλα θέτει όρους χρήσης για τις φωτογραφίες που συνοδεύουν τα ρεπορτάζ και τα θέματα που αφορούν τον Ολυμπιακό, διαφορετικά ζητάει την παύση αυτών.

Με την απαράδεκτη από κάθε άποψη και πέρα από κάθε κανόνα δεοντολογίας ενέργεια, η ΚΑΕ Ολυμπιακός χρεώνει στην 24MEDIA τυχόν προβλήματα στις σχέσεις με τους χορηγούς της. Χρησιμοποιεί ακόμα και τον όρο "αντισυναλλακτική συμπεριφορά", ενώ ουδεμία συναλλαγή υπάρχει ανάμεσα στα στις δύο πλευρές πέρα από την αυτονόητη κάλυψη και προβολή του ρεπορτάζ της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού η οποία ουδέποτε ήταν "συναλλακτική".

Από το κείμενο του εξωδίκου που επισυνάπτεται μπορεί ο κάθε αναγνώστης να βγάλει τα συμπεράσματα του για τον τρόπο και το ύφος με το οποίο η ΚΑΕ Ολυμπιακός επιχειρεί να επιβάλει σε έναν Όμιλο Μέσων Ενημέρωσης τις δικές της εμπορικές συμφωνίες φτάνοντας μέχρι την απειλή απαγόρευσης της κάλυψης των δραστηριοτήτων μιας εκ των κορυφαίων ομάδων μπάσκετ στην Ευρώπη.

Όσον αφορά την 24MEDIA η άμεση απάντηση είναι απλή. Τα Μέσα μας θα συνεχίσουν να καλύπτουν όπως κάνουν μέχρι τώρα τις δραστηριότητες της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού με απόλυτο σεβασμό στους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, όπως πράττουν τόσα χρόνια και με μοναδικό γνώμονα την ενημέρωση των αναγνωστών μας τους οποίους σεβόμαστε και είναι οι μόνοι στους οποίους "λογοδοτούμε". Δηλώνουμε απερίφραστα ότι, το Sport24, η 24MEDIA και όλοι οι εργαζόμενοι σε αυτή δεν εκβιαζόμαστε και δεν χειραγωγούμαστε.

Από την πλευρά μας και επειδή τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες ανοίγουν τον ασκό του Αιόλου, όσον αφορά τις απαιτήσεις Αθλητικών Ανωνύμων Εταιριών ενημερώνουμε ότι επιφυλασσόμεθα κάθε νόμιμου δικαιώματός μας και προχωράμε σε ενημέρωση όλων των αρμόδιων φορέων. Καλούμε τις αρμόδιες αρχές να πάρουν άμεσα θέση καταδικάζοντας την ενέργεια της ΚΑΕ Ολυμπιακός. Η ΕΣΗΕΑ, ο ΠΣΑΤ, η Ενωση Φωτορεπόρτερ, οι αντίστοιχες ευρωπαϊκές και διεθνείς Ενώσεις όσον αφορά το δημοσιογραφικό κομμάτι, η Ευρωλίγκα της οποίας μέτοχος είναι η ΚΑΕ Ολυμπιακός αλλά και το υφυπουργείο Αθλητισμού πρέπει να απαντήσουν αν αποδέχονται τέτοιες πρακτικές»