Ολυμπιακός: Εμπιστοσύνη σε Γκος

Δεν τίθεται θέμα αποχώρησης του Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος - Στόχος των «ερυθρολεύκων» να ενισχύσουν το ρόστερ τους με έναν γκαρντ με έφεση στο σκορ.

Ολυμπιακός: Εμπιστοσύνη σε Γκος

Το τελευταίο διάστημα δημιουργήθηκε μία παραφιλολογία για πιθανή αποχώρηση του Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος από τον Ολυμπιακό, αν και ο παίκτης έχει συμβόλαιο και για τη νέα σεζόν. Το ενδεχόμενο αυτό διαψεύστηκε και δεν τίθεται θέμα αποχώρησης του Αμερικανού γκαρντ από το μεγάλο λιμάνι. Υπάρχει εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο του παίκτη, ο οποίος διανύει δύσκολο διάστημα από ψυχολογικής πλευράς.

Βλέπετε, αν και φέτος ήταν από τους κορυφαίους παίκτες των «ερυθρολεύκων» στα ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό, πραγματοποιώντας κατά κύριο λόγο εξαιρετικές εμφανίσεις, στον πέμπτο τελικό στο τέλος τα έκανε... θάλασσα. Όχι μόνο έχασε το κρίσιμο σουτ (με το σκορ στο 81-80 στα 12'' πριν το τέλος), αλλά ακολούθως έκανε και γκάφα. Άργησε να δώσει πάσα στην επαναφορά (με το σκορ στο 85-82 στα 7'' πριν τη λήξη), έκανε παράβαση και ο τίτλος κατέληξε στο ΟΑΚΑ. Ο Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος δεν μιλιόταν από το κακό φινάλε που του επιφύλασσε η σεζόν, αλλά δεν υπάρχει θέμα για το μέλλον του στο μεγάλο λιμάνι. Είναι γεγονός πως στο πρώτο διάστημα της σεζόν υπήρχε ένας προβληματισμός με την κατάσταση της υγείας του, χάνοντας αρκετά ματς λόγω συχνών τραυματισμών, αλλά από τον Φλεβάρη και μετά, όταν παρουσιάστηκε υγιής, έδωσε σερί εξαιρετικά παιχνίδια με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Υπάρχει στήριξη και εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο του Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος, τόσο από τη διοίκηση, όσο και από τον προπονητή και ο παίκτης θα συνεχίσει στο μεγάλο λιμάνι. Και η επιθυμία της ομάδας είναι να ενισχυθεί η περιφερειακή γραμμή με έναν πρωτοκλασάτο γκαρντ, ο οποίος θα έχει πρώτα έφεση στο σουτ, στο σκορ, αλλά και στην πάσα.

Ένας από αυτούς φυσικά είναι ο Τάιλερ Ντόρσεϊ, με τον οποίο μιλούν οι Πειραιώτες, αλλά θα πρέπει πρώτα να πάρει την ελευθερία του από τη Φενέρμπαχτσε. Οι «ερυθρόλευκοι» πάντως είναι ήδη σε συζητήσεις μαζί του, με τον αθλητή να είναι θετικός στο σενάριο να επιστρέψει στο μεγάλο λιμάνι. Το θέμα βέβαια είναι πως οι Τούρκοι έχουν τον έλεγχο της κατάστασης, αν και δείχνουν τη διάθεση να τον αποδεσμεύσουν, καθώς δεν έχει και τη καλύτερη δυνατή σχέση με τον προπονητή Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Ο Ολυμπιακός αυτή τη στιγμή έχει δώσει έμφαση σε έναν γκαρντ από το πρώτο ράφι, ο οποίος θα παίζει στο «2» και θα πλαισιώσει στην περιφέρεια τους Τόμας Ουόκαπ, Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος και Γιαννούλη Λαρεντζάκη. Με την απόκτηση ενός πρωτοκλασάτου γκαρντ, ο οποίος θα παίζει στο πλευρό των Ουόκα-Γκος, είναι δεδομένο πως θα αναβαθμιστεί και το παιχνίδι των δύο τελευταίων.