Σφαιρόπουλος: «Δεν είμαι για τα εύκολα»

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μίλησε για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε και έκανε ένα μίνι απολογισμό για όσα πέτυχε με τον Ερυθρό Αστέρα.

Σφαιρόπουλος: «Δεν είμαι για τα εύκολα»

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μίλησε στο κανάλι του Ερυθρού Αστέρα και έκανε τον απολογισμό της σεζόν που ολοκληρώθηκε. Η ομάδα του Βελιγραδίου κατέκτησε το Κύπελλο Κόρατς, την ABA League και το πρωτάθλημα Σερβίας.

Αναλυτικά ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μίλησε:

Για τον Μίλος Τεόντοσιτς: "Ο Μίλος είναι ευλογία για κάθε προπονητή, γιατί είναι πολύ ταλαντούχος και επειδή έχει ισχυρή προσωπικότητα.Η ευκαιρία να προπονήσω αυτόν τον τύπο παίκτη είναι μεγάλη τιμή για μένα. Γνωρίζω τον Μίλος από τότε που ήταν 19 ετών, όταν εγώ ήμουν βοηθός προπονητή στον Ολυμπιακό. Ήρθε και ήθελα να τον βοηθήσω στην αρχή, ήταν η πρώτη του ομάδα εκτός Σερβίας.

Στη συνέχεια χτίσαμε μια σχέση και ξανασυναντηθήκαμε. Ήμουν βοηθός προπονητή στην ΤΣΣΚΑ. Κάναμε μια πολύ καλή σεζόν, εκτός από το τελευταίο παιχνίδι, στο οποίο χάσαμε την EuroLeague, αλλά όλες οι άλλες σεζόν ήταν υπέροχες. Κερδίσαμε πολλά παιχνίδια και συνεχίσαμε να χτίζουμε τη σχέση μας, όταν ήρθα εδώ. Είμαι χαρούμενος που τώρα τον έχω παίκτη και ως πρώτος προπονητής. Με ξέρει, τον ξέρω και η συνεργασία μας ήταν και συνέχισε να είναι εξαιρετική και όλα ήταν προς όφελος της ομάδας μας".

Για τις συνθήκες εργασίας ενός προπονητή στην Ελλάδα και τη Σερβία: "Είναι παρόμοιες γιατί και η Σερβία και η Ελλάδα είναι βαλκανικές χώρες και η νοοτροπία των φιλάθλων μοιάζει πολύ. Η πίεση και στους τρεις μεγάλους συλλόγους που προπονούσα και που προπονώ τώρα είναι μεγάλη, αλλά μου αρέσει η πίεση. Θέλω να έχω πίεση στη δουλειά μου, γιατί πρώτα από όλα δεν το βλέπω ως δουλειά, αλλά ως χόμπι γιατί λατρεύω το μπάσκετ. Πρώτα από όλα κάνω αυτό που αγαπώ, και δεύτερον, το να γνωρίζω ότι διαχειρίζομαι μια κατάσταση υπό μεγάλη πίεση μου δίνει μεγαλύτερη ικανοποίηση. Όταν γνωρίζω πως ξεπερνάω προβλήματα και δυσκολίες μου δίνει ικανοποίηση, οπότε μου αρέσει να έχω προβλήματα.

Δεν είμαι για τα απλά και τα εύκολα. Είμαι για τα δύσκολα, και αυτός ο σύλλογος, ο Ερυθρός Αστέρας είναι ένας μεγάλος σύλλογος, με μεγάλη ιστορία και με μια μεγάλη πλειοψηφία οπαδών που θέλουν αποτελέσματα εδώ και τώρα. Πρέπει να καταλάβουν ότι δουλεύουμε σκληρά. Πρέπει να καταλάβουν ότι θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για την επιτυχία του συλλόγου και θα προσπαθήσουμε να πάμε ακόμα καλύτερα τη σεζόν που έρχεται".