Ολυμπιακός: Τα χαμόγελα για Γκος και ένας προβληματισμός

O Nάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος που φορτσάρει στο πιο κομβικό σημείο της σεζόν, αλλά και η εικόνα της ομάδας στο ελληνικό πρωτάθλημα. 

Ολυμπιακός: Τα χαμόγελα για Γκος και ένας προβληματισμός

Στο μεγάλο λιμάνι μπορούν να χαμογελούν με ικανοποίηση για την αγωνιστική άνοδο του Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος. Έλλειψε το καλό πρόσωπο του Αμερικανού γκαρντ. Ο παίκτης ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς από την αρχή της σεζόν, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να προσφέρει τα αναμενόμενα. Είναι λογικό να συμβαίνει αυτό, όταν είσαι συνεχώς στο μπες-βγες.

Πλέον, όμως, όντας γερός, δυνατός και υγιής, καταφέρνει να δίνει το 100% των δυνατοτήτων του. Την ικανότητα στο ανοιχτό γήπεδο, πόντους στον αιφνιδιασμό, διεισδύσεις, σουτ από μέση απόσταση. Καλό διάβασμα του παιχνιδιού, ποιότητα στην κυκλοφορία της μπάλας, ευχέρεια στο πικ-εν-ρολ. Οι 19 πόντοι και οι 5 ασίστ κόντρα στο Περιστέρι, είναι η συνέχεια των καλών εμφανίσεών του. Ο Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος έχει αρχίσει να φορτσάρει στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν, λίγο πριν την έναρξη των playoffs της EuroLeague.

H αγωνιστική άνοδος του Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος, αναβαθμίζει την περιφερειακή γραμμή του Ολυμπιακού, ισχυροποιεί τη θέση στον «άσο», δίνει τη δυνατότητα στους Πειραιώτες να τρέξουν καλύτερα στο ανοιχτό γήπεδο, αλλά και να βρουν φάσεις στο «ένας με έναν». Η άνοδός του, βέβαια, έρχεται και με την πτώση του Αϊζάια Κάνααν και οι «ερυθρόλευκοι» θα χρειαστεί να διαχειριστούν το παρατεταμένο ντεφορμάρισμά του. Και είναι κρίμα γιατί ξεκίνησε καταπληκτικά τη σεζόν.

Ο προβληματισμός που υπάρχει, όμως, είναι ο τρόπος που ο Ολυμπιακός διαχειρίζεται τα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος. Τρίτο σερί ματς στη διοργάνωση, στο οποίο οι Πειραιώτες ξεκινούν νωθρά, υποτονικά δίχως κίνητρο, με αποτέλεσμα να κυνηγούν στο σκορ και να κινδυνεύουν ακόμη και με ήττα. Για κάποιους αυτά τα ματς φαίνονται λες και πρόκειται για αγγαρεία και στο τέλος θα έρθει ματς που η ομάδα θα το πληρώσει.

Ο Ολυμπιακός πλέον στρέφει την προσοχή του στο ματς της Παρασκευής κόντρα στη Φενέρμπαχτσε. Οι ελπίδες για πλεονέκτημα έδρας είναι ελάχιστες. Επιβάλλεται, όμως, να δείξει χαρακτήρα, να πάρει τη νίκη κόντρα στους Τούρκους και να τερματίσει έστω στην 5η θέση. Όλα δείχνουν πως οι Πειραιώτες θα διασταυρωθούν κόντρα στους Καταλανούς, με μειονέκτημα έδρας. Και η πρόκριση το 2015 με τον ίδιο τρόπο (με μειονέκτημα έδρας), θα είναι οδηγός του.