Ολυμπιακός: O ευχάριστος πονοκέφαλος του Μπαρτζώκα

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα κληθεί σύντομα να διαχειριστεί στο ροτέισον τους τρεις σέντερ του.

Ολυμπιακός: O ευχάριστος πονοκέφαλος του Μπαρτζώκα

Δεν θα αργήσει η ώρα που ο Νίκολα Μιλουτίνοφ θα επιστρέψει στην αγωνιστική δράση. Ο Σέρβος σέντερ επέστρεψε στις προπονήσεις μαζί με την ομάδα και σύντομα θα μπει και πάλι στο ροτέισον του Γιώργου Μπαρτζώκα. Έλειψε ο Σέρβος σέντερ. Ας μη ξεχνάμε πως πρόκειται για έναν παίκτη που αποτέλεσε μία από τις σημαντικότερες μεταγραφές στην EuroLeague την περασμένη σεζόν.

Με τον τραυματισμό του, βέβαια, προστέθηκε στο ρόστερ της ομάδας ο Μόουζες Ράιτ. Ο Αμερικανός σέντερ έχει εξελιχθεί σε παίκτη... λαβράκι για τους Πειραιώτες, πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις, δείχνοντας υψηλό επίπεδο προσαρμογής. Η έλευση του έχει προσφέρει το στοιχείο της ταχύτητας στη θέση «5».

Παράλληλα, υπάρχει φυσικά και ο βασικός σέντερ της ομάδας, Μουσταφά Φαλ, ο οποίος δίνει ρεσιτάλ σε άμυνα, επίθεση και ριμπάουντ. Ο Γάλλος σέντερ είναι αναμφίβολα ο κορυφαίος ψηλός πασέρ στην EuroLeague και αποτελεί παίκτη-φόβητρο για τον οποιοδήποτε πλησιάζει μέσα στη ρακέτα.

Σύντομα, βέβαια, ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα έχει έναν ευχάριστο προβληματισμό. Ποιος είναι αυτός; Θα έχει να αξιοποιήσει, να χωρέσει και να βολέψει στο ρόστερ του τρεις εξαιρετικούς ψηλούς σέντερ. Μουσταφά Φαλ, Νίκολα Μιλουτίνοβ και Μόουζες Ράιτ. Το σημαντικό είναι πως η κόκκινη φροντ-λάιν έχει γεμίσει, έχει ισχυροποιηθεί, ενώ παράλληλα ας μη ξεχνάμε πως στο «5» μπορεί να παίξει και ο Φιλίπ Πετρούσεφ, εφόσον χρειαστεί.

Όλα δείχνουν πως ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα έχει να δουλέψει με τους Μουσταφά Φαλ και Νίκολα Μιλουτίνοβ στο «5», έχοντας ως τρίτη επιλογή τον Μόουζες Ράιτ. Ο Αμερικανός αναμφίβολα θα κληθεί να παίξει σε στιγμές που η ομάδα θα χρειαστεί ταχύτητα και ευελιξία στο πόστο του σέντερ. Το θετικό είναι πως ο Αμερικανός έχει το ταλέντο να μπαίνει κατευθείαν στον ρυθμό του παιχνιδιού και να γίνει άμεσα χρήσιμος, έστω και σε μικρότερο χρόνο συμμετοχής.

Ένας ευχάριστος πονοκέφαλος για τον Γιώργο Μπαρτζώκα, αλλά το σίγουρο είναι πως η γραμμή ψηλών του Ολυμπιακού μεγαλώνει, ισχυροποιείται, αποκτά βάθος και θα είναι δυσκολοκατάβλητη για οποιαδήποτε ομάδα στην Ευρώπη.