Ρέμπρατσα: «Η Σερβία πρέπει να έχει το δικό της πρωτάθλημα»

Την ανάγκη να αποκτήσει η Σερβία το δικό της πρωτάθλημα εξέφρασε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Βοϊβοντίνα, Ζέλικο Ρέμπρατσα.

Ρέμπρατσα: «Η Σερβία πρέπει να έχει το δικό της πρωτάθλημα»

Ο Ζέλικο Ρέμπρατσα εξέφρασε την άποψή του ότι η Σερβία θα πρέπει να αποκτήσει το δικό της πρωτάθλημα, αφού κάτι τέτοιο θα βοηθήσει και την εθνική ομάδα της χώρας. Ο 51χρονος, που κατά τη διάρκεια της καριέρας του στα παρκέ αγωνίστηκε και στη χώρα μας με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, είναι πλέον πρόεδρος της Βοϊβοντίνα και σε δηλώσεις του στο «Mozzartsport», είπε:

«Η Σερβία πρέπει να έχει το δικό της πρωτάθλημα στο οποίο να αγωνίζονται όλοι οι καλύτεροι σύλλογοι της. Σε ποιο πλαίσιο θα είναι και με ποιον τρόπο θα εφαρμοστεί, αυτό είναι πλέον τεχνικό ζήτημα, αλλά πιστεύω ότι είναι απαραίτητο για εμάς, γιατί η Σερβία είναι μια από τις πιο αναγνωρίσιμες χώρες σε όλο τον κόσμο ακριβώς για το μπάσκετ. Τα παιδιά στη Σερβία αξίζουν να δουν τα πιο δημοφιλή κλαμπ μας σε μικρές κοινότητες. Αυτό θα είναι ένα κίνητρο για να προπονηθούν ώστε να φτάσουν στα όνειρα που πέτυχαν ο Γιόκιτς ή ο Μπογκντάνοβιτς. Ας το παραδεχτούμε, δεν θα γίνουν όλοι κορυφαίοι παίκτες, αλλά θα έχουν μια επιπλέον επιθυμία να δουλέψουν, κάποιο στόχο και αυτό το χρειαζόμαστε.

Πρέπει να επιστρέψουμε στη βάση που είχε διαμορφωθεί στην παλιά Γιουγκοσλαβία, για να επιστρέψουμε το μπάσκετ στο κορυφαίο επίπεδο. Μετά τους Γιόκιτς, Τεόντοσιτς, Μπογκντάνοβιτς και τώρα τον νεαρό Τόπιτς που δείχνει μεγάλες δυνατότητες, δεν έχουμε παίκτη κορυφαίας ποιότητας. Γι' αυτό πρέπει να δουλέψουμε πολύ περισσότερο σε μικρότερες κοινότητες. Είναι απαραίτητο να στηρίξουμε τις μικρότερες κοινότητες ποικιλοτρόπως ώστε αυτό να επιστραφεί μέσω της εθνικής ομάδας τα επόμενα χρόνια. Στους μεγάλους συλλόγους μας, όπως βλέπουμε, παίζουν κυρίως ξένοι και οι παίκτες μας δεν έχουν χώρο εκεί, και όλοι όσοι είναι εξαιρετικής ποιότητας είναι στο ΝΒΑ ή κάπου στην Ευρώπη».