«Κρέμασε τα παπούτσια του» ο Ούκιτς

Ο μεγάλος Ρόκο Λένι Ούκιτς αποφάσισε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση σε ηλικία 39 ετών μετά από 23 ολόκληρα χρόνια καριέρας

«Κρέμασε τα παπούτσια του» ο Ούκιτς

Τέλος στην καριέρα του έβαλε o Ρόκο Λένι Ούκιτς, ένας εξαιρετικός περιφερειακός, τον οποίο γνωρίσαμε πολύ καλά στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η πρώτη και τελευταία ομάδα του, Σπλιτ, αποφάσισε να «κρεμάσει τα παπούτσια» του σε ηλικία 39 ετών, μετά από 23 χρόνια σπουδαίας καριέρας στο κορυφαίο ευρωπαϊκό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο.

Ο Ούκιτς ξεκίνησε την καριέρα του στη Σπλιτ το 2000 και την ολοκλήρωσε εκεί, αγωνιζόμενος μέχρι το τέλος της σεζόν 2022-23 χωρίς μάλιστα πληρωμή στην τελευταία του σεζόν.

Πρόσφατα ξεκίνησε να εργάζεται ως σχολιαστής μπάσκετ στην Κροατία. Στην Ελλάδα, τον μάθαμε από τη διετή θητεία του στον Παναθηναϊκό (2012-14) αλλά και από τη μονοετή στην AEK (2016-17).

Σε όλη τη μακρόχρονη καριέρα του στο μπάσκετ, ο Ούκιτς κέρδισε 20 τίτλους με πολλές διαφορετικές ομάδες. Μάλιστα έφτασε και μέχρι το NBA, όπου φόρεσε τις φανέλες των Τορόντο Ράπτορς και Μιλγουόκι Μπακς.

Στην Ευρώπη, πέρα από τις δύο ελληνικές ομάδες αγωνίστηκε για την Μπασκόνια, την Μπαρτσελόνα, τη Ρόμα, τη Φενέρμπαχτσε και την Τσεντεβίτα στη EuroLeague. Μάλιστα, αναδείχθηκε MVP του Κυπέλλου Ελλάδας το 2013, φορώντας τη φανέλα του Παναθηναϊκού .