Επιτροπή Παικτών FIBA: Πρώτη συνάντηση με Νοβίτσκι και Ζήση - Παρών ο Ανδρέας Ζαγκλής

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση της Επιτροπής Παικτών της FIBA με τον Ντιρκ Νοβίτσκι να προεδρεύει, ενώ τον παρών έδωσε ο Νίκος Ζήσης αλλά και ο γενικός γραμματέας της FIBA, Ανδρέας Ζαγκλής.

Επιτροπή Παικτών FIBA: Πρώτη συνάντηση με Νοβίτσκι και Ζήση - Παρών ο Ανδρέας Ζαγκλής

Με 16 μέλη πραγματοποιήθηκε η πρώτο συνάντηση της Επιτροπής Παικτών της FIBA!

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της FIBA επικεφαλής ήταν ο Ντιρκ Νοβίτσκι ο οποίος αποτελεί και πρόεδρο της επιτροπής με την Σέρβα, Σόνια Βάσιτς να τον πλαισιώνει στο ρόλο της αναπληρώτριας προέδρου.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο γενικός γραμματέας της FIBA, Ανδρέας Ζαγκλής, ενώ συζητήθηκαν η επικαιροποιημένη στρατηγική της FIBA, οι επτά μεγάλοι στόχοι της, ο ρόλο της Επιτροπής Παικτών και το καλεντάρι, συμπεριλαμβανομένου του 3x3, αναφορικά με τον νέο κύκλο που έχει οριστεί για το διάστημα 2023 με 2027.

Πιο συγκεκριμένα η Επιτροπή θα αναλάβει εκ νέου ειδικούς και σημαντικούς τομείς δραστηριότητας γύρω από την Εκπαίδευση Παικτών και το Πρόγραμμα που αφορά στην εμπειρία των αθλητών κατά τη διάρκεια των διοργανώσεων.

Από ελληνική πλευράς στη συνάντηση ξεχώρισε η παρουσία του Νίκου Ζήση.

Ο Ντιρκ Νοβίτσκι τόνισε σχετικά:

«Είναι κάθε φορά συναρπαστικό να βρίσκομαι εδώ στην αρχή ενός νέου κεφαλαίου και γνωρίζοντας ότι η Επιτροπή Παικτών είναι έτοιμη να συνεχίσει να εργάζεται και να αυξήσει τη θετική επιρροή της αναφορικά με πολλές αλλά και σημαντικές πτυχές του αθλήματός μας. Είναι μια ευθύνη, φυσικά, και μαζί, ως ομάδα, αναγνωρίζουμε πόση σημασία έχει η αξιοποίηση στο έπακρο των ευκαιριών που μας δίνονται να κάνουμε αυτή τη δουλειά. Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε να χτίζουμε στη δυναμική που έχει αποκτηθεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια».

Η αντιπρόεδρος Σόνια Βάσιτς πρόσθεσε:

«Το να είσαι μέλος της Επιτροπής Παικτών της FIBA είναι μια συναρπαστική και μοναδική ευκαιρία να υποστηρίξεις παίκτες, καθώς και να συμβάλεις στη συνεχή ευρύτερη ανάπτυξη και δημοτικότητα του μπάσκετ παγκοσμίως».

Η Επιτροπή Παικτών της FIBA για το 2023-2027:

Πρόεδρος
Mr Dirk Nowitzki (GER)

Αντιπρόεδρος
κα Sonja Vasic (SRB)

Μέλη
Kieron Achara (GBR)
Carlos Arroyo (PUR)
Roseli Do Carmo Gustavo (BRA)
Hamchetou Maiga-Ba (MLI)
Dejan Majstorovic (SRB)
Nicolo Melli (ITA)
Marko Milic (SLO)
Yuko Oga (JPN)
Kirk Penney (NZL)
Jenni Screen (AUS)
Mfon Ydoka (NGR)
Νικόλαος Ζήσης (GRE)