Καστρίτης: «Δεν υπάρχει "πρέπει" στη νίκη»

Αναφορικά με την αναμέτρηση κόντρα στην Κλουζ για το EuroCup μίλησε ο προπονητής του Άρη, Γιάννης Καστρίτης.

Καστρίτης: «Δεν υπάρχει "πρέπει" στη νίκη»

Στα «πρέπει» της νίκης με αφορμή την αναμέτρηση κόντρα στην Κλουζ για την 5η αγωνιστική του EuroCup (1/11, 20:00) στάθηκε ο τεχνικός του Άρη, Γιάννης Καστρίτης.

Ο Έλληνας κόουτς μίλησε παράλληλα για την ανάγκη η ομάδα να εμφανίσει το καλύτερο της αγωνιστικό πρόσωπο στο αυριανό ματς.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το σερί θετικών αποτελεσμάτων: «Κάθε νίκη είναι πάρα πολύ σημαντική για την αυτοπεποίθηση και την ψυχολογία μας, όμως μην ξεχνάμε πως οι συνεχόμενες νίκες μπορεί να οδηγήσουν και στο ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα, δηλαδή στο να θεωρήσουμε πως είμαστε λίγο ή πολύ καλύτεροι από όσο πραγματικά είμαστε. Καλό είναι, είτε υπάρχει σερί νικών, είτε σερί ηττών, να απομονώνουμε κάθε παιχνίδι, να το αντιμετωπίζουμε με βάση τον αντίπαλό και τις πατήσεις».

Για το «πρέπει» της νίκης με την Κλουζ: «Δεν υπάρχει κανένα "πρέπει". Τη μεγαλύτερη πίεσή στους εαυτούς μας τη βάζουμε εμείς καθημερινά. Υπάρχει "πρέπει" μόνο στην προπόνηση. Θέλουμε να είμαστε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας και να δίνουμε το 100%. Εμείς ποτέ δεν έχουμε θέσει συγκεκριμένους στόχους, κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, ξέρουμε πως αντιμετωπίζουμε ομάδες με μεγαλύτερους προϋπολογισμούς, χωρίς όμως αυτό να μας φοβίζει. Πίεση σε ό,τι έχει να κάνει με το αποτέλεσμα αυτό καθαυτό, δεν υπάρχει», είπε και συμπλήρωσε επ’ αυτού: «Είναι τόσο γρήγοροι οι ρυθμοί και τόσο σύντομη η αλληλουχία των παιχνιδιών, που πραγματικά αυτό που έχουμε ως φιλοσοφία είναι να κοιτάζουμε κάθε φορά το επόμενο παιχνίδι. Κάθε φορά που τελειώνει μία αναμέτρηση πρέπει να βλέπουμε σε ποιο επίπεδο βρισκόμαστε, τι μπορούμε να βελτιώσουμε και μετά από λίγες ώρες πρέπει να είμαστε έτοιμοι για το επόμενο παιχνίδι. Καλό είναι να μην οριοθετήσουμε κάτι, θεωρώ ότι σε λογικά πλαίσια όσο περνάει ο καιρός θα φτάσουμε στο σημείο που θέλουμε και επιθυμούμε».