Ο Ολυμπιακός δεν είχε ενέργεια, αλλά δεν χάθηκε ο κόσμος...

Ο Ολυμπιακός φέτος θα είναι μία ομάδα που  μπορεί να νικήσει σε κάθε έδρα, αλλά στη κακή του μέρα, μπορεί να χάσει στο ΣΕΦ από τον κάθε αντίπαλο. 

Ο Ολυμπιακός δεν είχε ενέργεια, αλλά δεν χάθηκε ο κόσμος...

Το τονίσαμε από το ξεκίνημα της σεζόν, αλλά και πριν από τα επίσημα παιχνίδια. Ο Ολυμπιακός δείχνει σε πράξη αυτό που λέγαμε. Φέτος, δεν θα αποτελεί την παραδοσιακή ομάδα έδρας που θα έχει για "κάστρο" της το ΣΕΦ και θα ζορίζεται εκτός έδρας.

Οι Πειραιώτες στην τρέχουσα σεζόν θα μπορούν να νικήσουν στην κάθε έδρα, αλλά στην κακή τους μέρα, αν δεν παρουσιαστούν έτοιμοι και με ενέργεια, είναι ικανοί να χάσουν από τον κάθε αντίπαλο.

Οι "ερυθρόλευκοι" πήραν δύο σπουδαία και παλικαρίσια "διπλά" σε Μόσχα (Χίμκι) και Βιτόρια (Μπασκόνια), παίζοντας εξαιρετικό μπάσκετ, αλλά κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο γνώρισαν μία ήττα-συντριβή, παρουσιάζοντας αγωνιστική καθίζηση από το 25' και μετά. Χωρίς λόγο και αιτία, από την στιγμή που οι Ιταλοί εκτόξευσαν την διαφορά τους σε διψήφιο αριθμό, οι Πειραιώτες δεν είχαν δυνάμεις για να αντιδράσουν, με αποτέλεσμα να παραδοθούν στις ορέξεις των παικτών του Σιμόνε Πιανιτζιάνι.

Ναι, οι φιλοξενούμενοι είχαν τρομερή ευστοχία πίσω από τα 6.75 μέτρα με 12/29 τρίποντα, οι παίκτες του Σιμόνε Πιανιτζιάνι βρήκαν εκπληκτικό ρυθμό στην επίθεση (με την τριάδα των Νέντοβιτς-Τζέιμς-Μίτσοφ), αλλά και οι γηπεδούχοι παρουσιάζαν μία ανεξήγητη έλλειψη σκληράδας στα ανασταλτικά τους καθήκοντα, με αποτέλεσμα να δεχτούν σχεδόν 100 πόντους μέσα στο... σπίτι τους.

Δίχως μεγάλη ανάλυση πάντως, την διαφορά στο παιχνίδι την έκαναν όντως εκείνα τα δέκα τρίποντα παραπάνω της Αρμάνι, όπως σχολίασε και ο Ντέιβιντ Μπλατ. Ο Ολυμπιακός ήταν απελπιστικά άστοχος από την περιφέρεια, δεν μπόρεσε να βρει ρυθμό πίσω από τα 6.75 μέτρα και τέλειωσε το ματς έχοντας μόλις 2/13 (15.4%). Και όλα αυτά σε αντίθεση με τους Ιταλούς που μέτρησαν 12/29 (41.4%).

Πάντως, περισσότερο από την ήττα, ενοχλεί ο τρόπος. Η κατρακύλα, η κατάρρευση στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά όλα αυτά ας μην μας φέρνουν έκπληξη. Ο Ολυμπιακός είναι μία νέα ομάδα, με διαφορετική φιλοσοφία, με καινούριο προπονητή, αλλά και με προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ της. Χρειάζεται χρόνος, υπομονή, αλλά και παιχνίδια ώστε να αποκτήσουν οι παίκτες σαν σύνολο την επιθυμητή διάρκεια και συνέπεια στην απόδοση τους. Θα υπάρξουν και άλλοι κραδασμοί μέσα στην σεζόν και επιβάλλεται να υπάρξει ψυχραιμία και σωστή διαχείριση για την αντιμετώπιση του κάθε αποτελέσματος.

Όπως οι Πειραιώτες δεν έγιναν η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη ύστερα από τα "διπλά" σε Βιτόρια και Μόσχα, έτσι δεν ήρθε και η... καταστροφή μετά την συντριβή από την Αρμάνι. Πρόκειται για ένα πρωτάθλημα μαραθώνιο και το σημαντικό είναι να παρουσιαστεί η ομάδα έτοιμη όταν πρέπει, την άνοιξη. Δεν χάθηκε και ο κόσμος με μια ήττα στην τρίτη αγωνιστική, ενοχλεί η διαφορά, ας μη ξεχνάμε όμως ότι πέρασε από δυο έδρες, όπου πέρυσι γνώρισε τη συντριβή...