Ολυμπιακός: Οι λύσεις από το ΝΒΑ

Το «ΦΩΣ» καταγράφει τις δύο καλές περιπτώσεις παικτών που παρακολουθεί ο Ολυμπιακός - Ουίλ Μπάρτον και Τέρενς Ρος. Αθλητές με έφεση στο σουτ και στο σκορ.

Ολυμπιακός: Οι λύσεις από το ΝΒΑ

Ο Ολυμπιακός ψάχνει εδώ και μέρες έναν παίκτη για να ενισχύσει το ρόστερ του. Έναν περιφερειακό, ο οποίος θα διαθέτει καλό περιφερειακό σουτ και έφεση στο σκορ. Έναν μπασκετμπολίστα με εκτελεστικό ένστικτο από την περιφέρεια. Θα λέγαμε έναν αθλητή στο στυλ είτε του Έρικ Γκριν (2006-07) είτε του Ματ Λοτζέσκι (2013-2017), ο οποίος δηλαδή να μπορεί να παίξει είτε στο «2» είτε και στο «3». Στο μεγάλο λιμάνι δεν βιάζονται, κινούνται με υπομονή και επισημαίνουν πως ψάχνουν την καλύτερη δυνατή επιλογή. Ας εξετάσουμε όμως δύο αξιόλογες επιλογές, τις οποίες και κοιτάζει η ομάδα του Πειραιά. Δύο Αμερικανούς μπασκετμπολίστες, με παρελθόν στο ΝΒΑ, οι οποίοι παραμένουν ελεύθεροι στην αγορά και διαθέτουν τα χαρακτηριστικά που ψάχνουν οι νταμπλούχοι Ελλάδας.

Ένας από αυτούς είναι ο Ουίλ Μπάρτον. Ο λόγος για τον 32χρονο (6/1/1991) Αμερικανό σούτινγκ γκαρντ (1.96 ύψος), ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τους Τορόντο Ράπτορς. Στο παρελθόν αγωνίστηκε σε Μπλέιζερς (2012-2015) και Ντένβερ Νάγκετς (2015-2022). Ενδεχομένως η περίπτωση που ταιριάζει περισσότερο από όλες. Πρόκειται για έναν παίκτη ο οποίος είναι βετεράνος στο ΝΒΑ, έχοντας αναλάβει συγκεκριμένους ρόλους. Εδώ έχουμε να κάνουμε με έναν παίκτη, ο οποίος είναι καλός σουτέρ, αλλά και εξαιρετικός αμυντικός. Ένας μπασκετμπολίστας, ο οποίος στο παρελθόν είχε ενεργό επιθετικό ρόλο στην ομάδα του. Είναι χαρακτηριστικό πως στη σεζόν 2019-20 με τους Νάγκετς είχε μέσον όρο 15,1 πόντους και κοντά στο 38% στο τρίποντο. Την τελευταία διετία οι μετοχές του έπεσαν και πλέον κυκλοφορεί ελεύθερος στην αγορά.

Όσον αφορά τον Τέρενς Ρος, πρόκειται για τον «περισσότερο» σκόρερ. Ένας παίκτης που έχει έφεση στο να βάζει την μπάλα στο καλάθι, διαθέτοντας και καλό μακρινό σουτ. Έχει ποιότητα, αθλητικά προσόντα, διαθέτει καλό χαρακτήρα, αλλά υστερεί στο κομμάτι της πάσας και της δημιουργίας. Eίναι και εκείνος 32 ετών (5/2/1991), έχει ύψος δύο μέτρα και μπορεί να παίξει τόσο στο «2» όσο και στο «3».

Πρόκειται για παίκτη που είχε επιλεχθεί στο νούμερο 8 του ντραφτ του 2012 (είχε επιλεγεί πιο πάνω από τους Ντρέιμοντ Γκριν των Ουόριορς και Κρις Μίντλετον των Μπακς), ξεκίνησε την καριέρα του στους Τορόντο Ράπτορς (2012-2017), ακολούθως έπαιξε στους Ορλάντο Μάτζικ (2017-2023), ενώ μέχρι πρόσφατα ήταν μέλος των Φίνιξ Σανς. Τη σεζόν 2020-21 είχε μέσον όρο 15,6 πόντους με τους Μάτζικ και 34% στο τρίποντο.