Μπλατ: «Μπορεί να μας πάρει χρόνο, αλλά δεν με ενοχλεί»

Ο Ντέιβιντ Μπλατ ρωτήθηκε από Ισραηλινούς δημοσιογράφους για τον ερχομό του στον Ολυμπιακό. Παραδέχτηκε πως η ομάδα θα χρειαστεί κάποιο χρόνο, αλλά τόνισε πως αυτό δεν τον ενοχλεί. 

Μπλατ: «Μπορεί να μας πάρει χρόνο, αλλά δεν με ενοχλεί»

Ο Ντέιβιντ Μπλατ βρέθηκε πριν λίγες μέρες στο ΟΑΚΑ, για να παρακολουθήσει την αναμέτρηση της ΑΕΚ κόντρα στην Χάποελ, καθώς στην ομάδα της Ιερουσαλήμ αγωνίζεται ο γιος του, Ταμίρ.

Με την ευκαιρία, Ισραηλινοί δημοσιογράφοι τον ρώτησαν για την ερχομό του στον Ολυμπιακό, λέγοντας τα εξής: «Αν και δεν είναι η πρώτη φορά που θα κοουτσάρω στην Euroleague, είμαι ενθουσιασμένος. Νιώθω ότι στην Euroleague είναι πιο οικεία και άνετα για μένα, ειδικά με τον Ολυμπιακό. Εδώ και τόσα χρόνια ήμουν αντίπαλος, αλλά τώρα είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Βρήκα ένα σύνολο επαγγελματιών ανθρώπων με αθλητική παιδεία, που ξέρουν πως να χτίσεις μια ομάδα που μπορεί να ανταγωνιστεί για κάθε τίτλο»

Για τις προσδοκίες που υπάρχουν στον Ολυμπιακό: «Οι προσδοκίες ευθυγραμμίζονται με την υποστήριξη και την κατασκευή γύρω. Από την εμπειρία μου ξέρω ότι τα πράγματα δεν ξεκινούν απαραίτητα με έναν εύκολο τρόπο, ειδικά σε μια τέτοια ομάδα με τόσες αλλαγές. Μπορεί να μας πάρει κάποιο χρόνο, αλλά δεν με ενοχλεί αυτό. Γίνεται και ανυπομονούμε να πετύχουμε μεγάλα πράγματα».

Τέλος αναφέρθηκε στον γιό του, Ταμίρ Μπλατ: «Όταν είμαι προπονητής μιας άλλης ομάδας σε μια άλλη χώρα, έχω το δικαίωμα να δω τον γιό μου να παίζει. Τον αντιμετώπισα στο τουρνουά της Κρήτης και δεν τον είχα συμπεριλάβει στο σκάουτινγκ. Μετά από ενάμιση δεκάλεπτο μας σκότωναν και πήρα τάιμ άουτ, λέγοντας στους παίκτες μου να σταματήσουν αυτόν τον παίκτη. Ήταν πολύ ευχάριστο, ελπίζω η Χάποελ και ο Ταμίρ να έχουν μια επιτυχημένη σεζόν. Είναι διασκεδαστικό το ότι έχω την ευκαιρία να το δω και να το ενθαρρύνω».