Έφτασε στην Πολωνία ο Ολυμπιακός

Στην Πολωνία βρίσκεται ο Ολυμπιακός από το μεσημέρι της Πέμπτης, για την δεύτερη αναμέτρηση με την Wisla Krakow (Παρασκευή 12/10 και 19:30 ώρα Ελλάδας), στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης της Ευρωλίγκας.

Έφτασε στην Πολωνία ο Ολυμπιακός

Στο πρώτο παιχνίδι στο ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε ισόπαλος με την Βίσλα με σκορ 63-63 και για να προκριθεί στους ομίλους της Euroleague Γυναικών, θέλει οπωσδήποτε νίκη στην Κρακοβία.

Ο Ολυμπιακός έφτασε στην πόλη της Πολωνίας μέσω Μονάχου και το απόγευμα της Πέμπτης (11/10) θα πραγματοποιήσει την τελευταία του προπόνηση, πριν το δεύτερο παιχνίδι της σειράς με την Βίσλα.

Η αποστολή του Ολυμπιακού αποτελείται από τις: Τζέσικα Τόμας, Μίρνα Μάζιτς, Εβίνα Σταμάτη, Μαρία Αυτζή, Άννα Σπυριδοπούλου, Κατερίνα Σωτηρίου, Αφροδίτη Κοσμά, Πηνελόπη Παυλοπούλου, Λικέντρα Τζόνσον και Χριστίνα Λίτση.

Στην Αθήνα έμειναν οι Αγγελική Νικολοπούλου και Ρίτα Ρασίντ.

Ο Γιώργος Παντελάκης δήλωσε κατά την αναχώρηση της ομάδας: «Προερχόμαστε από ένα πολύ έντονο παιχνίδι την Τρίτη με την Wisla στο ΣΕΦ. Είδαμε το βίντεο του ματς και εντοπίσαμε τα λάθη μας σε άμυνα και επίθεση. Υπάρχουν πράγματα που πρέπει να βελτιώσουμε για την αναμέτρηση στην Πολωνία όμως πιστεύω πολύ στις ικανότητες των αθλητριών μου.

Στο ΣΕΦ κάναμε το πρώτο βήμα για την πρόκριση. Δείξαμε ψυχή και χαρακτήρα και νομίζω πως θα έχουμε την ίδια σοβαρότητα και στο δεύτερο παιχνίδι. Τώρα πρέπει να πραγματοποιήσουμε την υπέρβαση μας.
Ξέρουμε τα ατού της Wisla και τον τρόπο που μπορούμε να τα περιορίσουμε.
Θέλουμε πάρα πολύ την πρόκριση στους ομίλους της Ευρωλίγκας και είμαι σίγουρος ότι θα δώσουμε όλη την ενέργειά μας για να το κάνουμε αυτό πραγματικότητα».

Η αρχηγός του Ολυμπιακού, Εβίνα Σταμάτη, τόνισε για την αναμέτρηση: «Στον πρώτο αγώνα γυρίσαμε από το -16 και αυτό δείχνει το μέταλλο της ομάδας μας, αλλά και το πόσο έχουμε δουλέψει όλο αυτό το διάστημα. Νιώθουμε όμως ότι κάτι έχουμε αφήσει στη μέση από το παιχνίδι στην Ελλάδα. Στην Πολωνία είναι η ευκαιρία να πάρουμε το αποτέλεσμα που χρειαζόμαστε για να προκριθούμε στους ομίλους της Ευρωλίγκας.
Σίγουρα δεν θα είναι εύκολο αυτό, γιατί η Wisla είναι μια πολύ καλή ομάδα, όμως εμείς δεν πρόκειται να παρατήσουμε σε κανένα σημείο το παιχνίδι στην Κρακοβία. Είμαστε έτοιμες για την μάχη αυτή και θέλουμε να επιστρέψουμε με τη νίκη στην Ελλάδα».

*Η αναμέτρηση Βίσλα Κρακοβίας - Ολυμπιακός θα μεταδοθεί από το επίσημο κανάλι της Wisla Krakow στο YouTube.