Tαιριάζει ο Τζέιμς στον Ολυμπιακό; Τεράστιο κέρδος ο Ρέτσος

Στο μέτωπο του μπάσκετ, υπάρχει διχογνωμία ανάμεσα στους οπαδούς για την πιθανή έλευση του Μάικ Τζέιμς, με τους μεν να υποστηρίζουν ότι θέλει μια μπάλα μόνος του, δεν ταιριάζει στη φιλοσοφία της ομάδας και τους δε ότι ο Γιώργος Μπαρτώκας μπορεί να τον στρώσει και ξέρει καλά πώς να τον χειριστεί.

Tαιριάζει ο Τζέιμς στον Ολυμπιακό; Τεράστιο κέρδος ο Ρέτσος

Ο Τζέιμς, λοιπόν, που έγραψε «πάντα θέλω να χάνει ο Ολυμπιακός, γιατί έχει αντιπαθητικούς οπαδούς», φαίνεται πως άλλαξε γνώμη, αφού το χρήμα κανένας δεν το μίσησε, και όλα δείχνουν ότι θα πάρει τα λεφτά που προόριζαν οι αδελφοί Αγγελόπουλοι για τον Σλούκα. Ισχύει, όμως, και το γνωστό «στον αθλητισμό ποτέ μη λες ποτέ» και πρώτα απ’ όλα δεν είναι καλό να οπαδοποιείσαι.

Το ερώτημα είναι αν ταιριάζει στη φιλοσοφία του Ολυμπιακού που είναι «πάνω απ’ όλα η ομάδα» και αν θα προκαλέσει προβλήματα, όπως έκανε στο παρελθόν στον Ιτούδη στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας και στον Ομπράντοβιτς στη Μονακό. Αν γίνει η μεταγραφή, σίγουρα μίλησε ο Τζέιμς με τον Μπαρτζώκα και του εξήγησε τον ρόλο που θα έχει στην ομάδα, με δεδομένη την παρουσία των Ουίλιαμς-Γκος, Ουόκαπ στον «άσο». Δεν θα κουβαλάει την μπάλα και δεν θα τη δίνει μόνο από το αριστερό στο δεξί χέρι του - κι αυτό είναι ενθαρρυντικό. Από την άλλη λένε «πρώτα βγαίνει η ψυχή του ανθρώπου και μετά το χούι» και δεν γνωρίζουμε κατά πόσο θα είναι συνεπής σε αυτά που είπε με τον Μπαρτζώκα.

Κατά τα άλλα, με την αποχώρηση του Σλούκα άρχισε η αποδόμησή του και δεν ξέρουμε αν όλα όσα ακούγονται είναι σωστά ή συκοφαντίες. Όπως ότι τρόλαρε τους Κάνααν, Μακ Κίσικ όταν έκαναν πολλά σουτ, γι' αυτό και ο δεύτερος έγραψε μετά τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό «ποτέ στη ζωή σου δεν πρέπει να εγκαταλείπεις την οικογένειά σου, ακόμα και όταν αυτή σού γυρνά την πλάτη». Δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται...

Άλλο παιχνίδι στο Βέλγιο

Μόλις 23 δευτερόλεπτα ήταν αρκετά για να πάρει μια νίκη ουσίας ο Ολυμπιακός και να εμφανιστεί πιο έτοιμος στη ρεβάνς του Βελγίου, όπου θα εξασφαλίσει την ευρωπαϊκή παρουσία του τον χειμώνα.

Από τον νέο Ολυμπιακό είδαμε και καλά και άσχημα στοιχεία που μπορούν όμως να διορθωθούν γιατί είμαστε ακόμη στην αρχή της περιόδου, ενώ η Γκενκ έπαιζε το τέταρτο φετινό παιχνίδι της. Είδαμε καλή κυκλοφορία της μπάλας, είδαμε καλή αμυντική λειτουργία, συνεχές πρεσάρισμα, αλλά και έλλειψη δυνάμεων, με τη βελγική ομάδα να έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο, Η Γκενκ όμως ήταν άκαπνη ή την ανάγκασε ο Ολυμπιακός να μην απειλήσει, ενώ η μεγάλη ευκαιρία του αγώνα ήταν το δοκάρι του Μπιέλ. Η ενσωμάτωση των νέων παικτών και το δέσιμο της ομάδας θα φέρουν καλύτερη εικόνα, αλλά το πρώτο δείγμα μάς λέει ότι ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ βρίσκεται σε καλό δρόμο, με τον Ολυμπιακό να έχει πλάνο και οργάνωση.

Καλύτερος παίκτης ο περσινός αποδιοπομπαίος τράγος, ο Παναγιώτης Ρέτσος, αλλά χάρη στον Ισπανό προπονητή μπήκε στη φετινή εξίσωση και ο Πορόζο πρέπει να παλέψει για να πάρει θέση βασικού. Μη σας ξεγελά, πάντως, η εικόνα του πρώτου αγώνα, θα δούμε άλλο ματς στο Βέλγιο την ερχόμενη Πέμπτη.