Ολυμπιακός: Όλα για να μείνει ο Βεζένκοφ - Αν φύγει θα πάει για Μίροτιτς

Τα... ρέστα τους δίνουν οι Αγγελόπουλοι για να κρατήσουν τον Σάσα Βεζένκοφ - Του δίνουν 2,000,000 ευρώ ετησίως - Αν φύγει πάει για Νίκολα Μίροτιτς!

Ολυμπιακός: Όλα για να μείνει ο Βεζένκοφ - Αν φύγει θα πάει για Μίροτιτς

Πριν από λίγες μέρες οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος είχαν συνάντηση με τον Γιώργο Μπαρτζώκα. Η σχέση τους έχει γίνει ακόμη πιο ισχυρή. Στηρίζεται στην αμοιβαία εκτίμηση, στον σεβασμό και στην κοινή φιλοσοφία. Όχι μόνο σε πράγματα που αφορούν την ομάδα αλλά και σε θέματα ζωής, νοοτροπίας και κουλτούρας. Άλλωστε υπάρχει και μία κοινή αγάπη. Ποια είναι αυτή; Η λατρεία τους για τον Ολυμπιακό. Και οι τρεις άνδρες, πέρα από πρόεδροι και προπονητής, είναι από μικρά παιδιά φίλαθλοι-οπαδοί των «ερυθρολεύκων». Έχουν παθολογική αγάπη για τον σύλλογο. Και είναι ιδιαίτερα χαρούμενοι που η επιστροφή της ομάδας στην κανονικότητα έχει γίνει με εκκωφαντικό τρόπο. Ας μην ξεχνάμε πως όταν ο Έλληνας τεχνικός ήρθε στην ομάδα είχε να διαχειριστεί αρκετά θέματα, αλλά έπρεπε να πετύχει και στόχους, οι οποίοι το 2020 φαίνονταν δύσκολοι.

Κατ’ αρχάς, έπρεπε φτιάξει ένα σύνολο, μία ανταγωνιστική ομάδα, που θα επέστρεφε στην ελίτ της Ευρώπης. Το πέτυχε, με δύο σερί συμμετοχές σε φάιναλ φορ, τερματίζοντας στην πρώτη θέση της κανονικής περιόδου, παρουσιάζοντας ένα σύνολο το οποίο έπαιξε το πιο θελκτικό μπάσκετ στη διοργάνωση.

Δεύτερον, κατάφερε να κάνει ομαλή τη μετάβαση της ομάδας από την εποχή των Βασίλη Σπανούλη και Γιώργου Πρίντεζη στην επόμενη. Ορισμένοι είχαν την αίσθηση πως ο Ολυμπιακός θα πέρναγε κρίση σε αυτό το διάστημα. Τελικά ο Έλληνας τεχνικός σε συνεργασία με τους Αγγελόπουλους κατάφεραν να χτίσουν άμεσα μία ομάδα που έγινε ξανά πρωταγωνίστρια σε Ελλάδα και Ευρώπη. Παράλληλα, η επιστροφή των Πειραιωτών στις εγχώριες διοργανώσεις ήταν σαρωτική! Δεν έχουν αφήσει τίτλο. Για πρώτη φορά στην Ιστορία του τμήματος μπάσκετ του συλλόγου ο Ολυμπιακός κατέκτησε για δεύτερη σερί χρονιά το νταμπλ στη χώρα μας. Δεν είχε γίνει ποτέ ξανά στο παρελθόν. Σε όλα αυτά προσθέστε και το Σούπερ Καπ, με τον Ολυμπιακό να μη χαρίζει ούτε κάστανο στον αντίπαλο. Έχει και τη σημασία του το εκκωφαντικό 14-0 που μέτρησαν οι «ερυθρόλευκοι» επί του «αιωνίου» αντιπάλου, κάνοντας επίδειξη δύναμης. Επίσης, ο Γιώργος Μπαρτζώκας διαχειρίστηκε σωστά και έξυπνα το μπάτζετ της ομάδας. Έκανε κατά κύριο λόγο εύστοχες μεταγραφές, με τους Σακίλ Μακ Κίσικ, Τόμας Ουόκαπ και Μουσταφά Φαλ να έχουν εξελιχθεί σε λίρα εκατό για την ομάδα του Ολυμπιακού.

Οι πρόεδροι δίνουν τα... ρέστα τους

Τα τονίζουμε όλα αυτά, διότι πέρα από ικανοποίηση έχουν δώσει και έξτρα κίνητρο στους Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο. Αναγνωρίζουν την προσφορά του Γιώργου Μπαρτζώκα και βλέπουν και τη στήριξη του κόσμου. Δεν είναι μόνο το ρεκόρ που σημειώνεται στα διαρκείας, αλλά και η υπέρβαση που έκαναν χιλιάδες φίλαθλοι της ομάδας, δίνοντας βροντερό «παρών» τόσο στο φάιναλ φορ του Βελιγραδίου όσο και αυτό στο Κάουνας. Σε συνδυασμό και με το γεγονός πως το ΣΕΦ θα περάσει στα χέρια τους και επίσημα μέσα στο επόμενο διάστημα, είναι αποφασισμένοι να διατηρήσουν τον Ολυμπιακό στο υψηλότερο επίπεδο. Η ομάδα φέτος για λίγο έχασε τη δυνατότητα να κατακτήσει τέσσερα τρόπαια μέσα σε μία σεζόν. Οι Αγγελόπουλοι θέλουν του χρόνου να τα σαρώσουν όλα. Έχουν τον καλύτερο προπονητή της Ευρώπης, μία σπουδαία ομάδα με χημεία και ομοιογένεια, παίκτες πρωταγωνιστές και φέτος θα δώσουν τα... ρέστα τους για την ενίσχυση της ομάδας.

Κάνουν ό,τι μπορούν για Βεζένκοφ

Κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους να κρατήσουν τους Κώστα Σλούκα και Σάσα Βεζένκοφ. Έχουν στείλει «μήνυμα» στον Έλληνα γκαρντ πως θέλουν να τον κρατήσουν για πάντα στο μεγάλο λιμάνι, ενώ προσπαθούν να δελεάσουν με κάθε τρόπο και τον Βούλγαρο φόργουορντ. Έχουν εξαιρετική σχέση μαζί του, σέβονται και καταλαβαίνουν το όνειρό του να δοκιμάσει κάποια στιγμή την εμπειρία του ΝΒΑ. Θα στενοχωρηθούν αν πάει στις ΗΠΑ, όμως δεν πρόκειται να του κρατήσουν κακία και τον έχουν ενημερώσει ήδη πως η πόρτα της ομάδας θα είναι πάντα ανοιχτή για εκείνον.

Παράλληλα όμως, κάνουν και εκείνοι την προσπάθειά τους. Λίγους μήνες νωρίτερα, του επέκτειναν το συμβόλαιο έως το 2025 και τώρα του πρότειναν κάτι ακόμη. Του επισήμαναν πως στο ενδεχόμενο που αποφασίσει να μη μετακομίσει στους Κινγκς, τότε θα του δώσουν νέο συμβόλαιο, με τις απολαβές του να φτάνουν και να ξεπερνούν ελαφρώς τα 2.000.000 ευρώ. Ένα συμβόλαιο που έχουν δώσει στο παρελθόν μόνο στον Βασίλη Σπανούλη. Με τον τρόπο τους του έδειξαν πόσο πολύ τον εκτιμούν, τον σέβονται αλλά και τον θέλουν στην ομάδα για τα επόμενα χρόνια. Ο MVP της φετινής Ευρωλίγκας είναι σε τεράστιο δίλημμα, οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες, με το Σακραμέντο να είναι διατεθειμένο να του προσφέρει ενεργό ρόλο (σαν δεύτερο «4άρι») αλλά και περίπου 3.500.000 δολάρια τον χρόνο.

Μίροτιτς και Κλάιμπερν!

Ο Ολυμπιακός, πάντως, έχει έτοιμο εναλλακτικό πλάνο. Οι Αγγελόπουλοι, έχοντας μιλήσει με τον Γιώργο Μπαρτζώκα, τον διαβεβαίωσαν πως, ακόμη και στο σενάριο που χάσουν τόσο τον Σάσα Βεζένκοφ όσο και τον Κώστα Σλούκα, θα προσπαθήσουν να τους αντικαταστήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Με πρωτοκλασάτους μπασκετμπολίστες, με παίκτες από το πάνω ράφι, που θα διαθέτουν πείρα και δυνατότητες υψηλού επιπέδου. Του το εγγυήθηκαν. Προτεραιότητά τους, ασφαλώς, να έχουν και του χρόνου τους Βεζένκοφ - Σλούκα, αλλά η ομάδα οφείλει να παρουσιαστεί ισχυρή και χωρίς εκείνους.

Πάμε λοιπόν. Στο ενδεχόμενο που ο Σάσα Βεζένκοφ αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό, τότε η ομάδα θα εξοικονομήσει το συμβόλαιό του που είναι στο 1.500.000 ευρώ, ενώ στα ταμεία της ΚΑΕ θα μπουν και 1.500.000 δολάρια που είναι η ρήτρα αποδέσμευσης για το ΝΒΑ. Τα χρήματα αυτά, λοιπόν, θα δοθούν για πρωτοκλασάτο πάουερ φόργουορντ.

Πρώτος στη λίστα είναι ο σπουδαίος Νίκολα Μίροτιτς. Ο γεννημένος στο Μαυροβούνιο μπασκετμπολίστας αποχωρεί από την Μπαρτσελόνα. Ναι μεν έχει υψηλό συμβόλαιο, αλλά δείχνει τη διάθεση να ρίξει τις απολαβές του για να λάβει μέρος σε ομάδα που θα διεκδικήσει την Ευρωλίγκα. Δεν υπάρχει ακόμη επικοινωνία μεταξύ των δύο πλευρών, αλλά, στο απευκταίο σενάριο που ο Βούλγαρος μετακομίσει για το Σακραμέντο, είναι ειλημμένη απόφαση η πλεύση για τον 33χρονο σούπερ σταρ. Έχει προτάσεις τόσο από την Αρμάνι Μιλάνο όσο και από τον Ερυθρό Αστέρα, αλλά ακόμη δεν έχει υπογράψει πουθενά.

Ακόμη όμως και αν δεν προχωρήσει η υπόθεση του Μαυροβούνιου, υπάρχει και άλλη λύση. Πάντα από το πάνω ράφι. Ποια είναι αυτή; Εκείνη του Ουίλ Κλάιμπερν! Ο Αμερικανός είναι περισσότερο «3άρι», αλλά μπορεί να παίξει και στη θέση «4». Είναι αθλητικός, έχει σουτ από την περιφέρεια και μεγάλη πείρα από την Ευρωλίγκα. Δεν είναι ελεύθερος, δεσμεύεται με συμβόλαιο από την Εφές, αλλά είναι πιθανό το σενάριο να αποχωρήσει από τους Τούρκους. Αν αποχωρήσει ο Σάσα Βεζένκοφ και ο παίκτης μείνει ελεύθερος, ο Ολυμπιακός θα πάει δυνατά για να τον φέρει στο μεγάλο λιμάνι.

Στην περίπτωση αποχώρησης του Κώστα Σλούκα, οι Πειραιώτες θα στραφούν για τον Τάιλερ Ντόρσεϊ. Έχει συμβόλαιο και εκείνος με τη Φενέρμπαχτσε, αλλά αναμένεται να αποχωρήσει. Φημολογείται πως τον κοιτάζει και ο Παναθηναϊκός, αλλά οι Πειραιώτες έχουν καλή σχέση και παρελθόν με τον παίκτη. Προτεραιότητα όμως είναι η παραμονή του αριστερόχειρα γκαρντ.