Το Λαύριο στην Ουκρανία με στόχο να υπερασπίσει το +9

Η ελληνική ομάδα θα διεκδικήσει την πρόκριση στο Β'  Προκριματικό γύρο του FIBA Europa Cup. 

Το Λαύριο στην Ουκρανία με στόχο να υπερασπίσει το +9

Την πρόκριση στο Β΄ Προκριματικό Γύρο του FIBA Europe Cup θα διεκδικήσει απόψε (19:00) το Λαύριο, απέναντι στην Ντνίπρο, στo Sport Complex Shinnyk. Το συγκρότημα του Χρήστου Σερέλη επικράτησε με 82-73, στον πρώτο ιστορικό ευρωπαϊκό αγώνα του και να υπερασπιστεί το +9 στον Β΄ αγώνα επί ουκρανικού εδάφους του Α΄ Προκριματικού Γύρου, τότε θα αντιμετωπίσει εντός έδρας την Άλμπα Φέρχερβαρ στις 3 Οκτωβρίου στην πρεμιέρα του δεύτερου (o επαναληπτικός στην Ουγγαρία στις 10/10).

To πρόγραμμα των Β΄ Αγώνων του A' Προκριματικoύ γύρου του FIBA Europe Cup έχει ως εξής (σε παρένθεση το σκορ του πρώτου αγώνα):

1. Ντνίπρο (Ουκρανία)- Λαύριο (ΕΛΛΑΔΑ) 26/9 (73-82)
2. Τσερκάσκι Μάβπι (Ουκρανία)-Κόνγκσμπερκ Μάινερς (Νορβηγία) 26/9 (83-63)
3. Σεντερτάγιε Κινγκς (Σουηδία)-Ιρόνι Νες Ζιόνα (Ισραήλ) 26/9 (67-72)
4. Ρόζα Ράντομ (Πολωνία)-Κατάγια Μπάσκετ (Φινλανδία) 26/9 (65-86)
5. ΙBBSK (Τουρκία)-Σβίταβι (Τσεχία) 26/9 (99-74)

Τα ζευγάρια του Β' προκριματικού γύρου (3 Οκτωβρίου οι πρώτες αναμετρήσεις):

6. Νικητής 2-Κεραυνός (Κύπρος)
7. Νικητής 1-Άλμπα Φέρχερβαρ (Ουγγαρία)
8. Μπουλς Κάπφενμπεργκ (Αυστρία)-Λέιντεν (Ολλανδία)
9. Νικητής 4-Ρίλσκι Σπόρτιστ (Βουλγαρία)
10. Νιου Χίροουζ Ντεν Μπος (Ολλανδία)-Μπαλκάν (Βουλγαρία)
11. Νικητής 3-Κλουζ Ναπόκα (Ρουμανία)
12. Νικητής 5-Λούλεα (Σουηδία)
13. Μπενφίκα (Πορτογαλία)-Ντιναμό Σάσαρι (Ιταλία)

Να θυμίσουμε ότι μετά την ολοκλήρωση της πρώτης προκριματικής φάσης του Basketball Champions League, έγιναν γνωστές άλλες οκτώ ομάδες που θα συμμετέχουν στους ομίλους του FIBA Europe Cup. Πρόκειται για τις ΑΕΚ Λάρνακας (Κύπρος), Τσμόκι Μινσκ (Λευκορωσία), Λέστερ (Μ. Βρετανία), Σζολνόκι Ολάι (Ρουμανία), Οραντέα (Ρουμανία), Πρίστινα (Κόσοβο), Πόρτο (Πορτογαλία) και Άβτοντορ Σάρατοφ (Ρωσία), οι οποίες δεν μπόρεσαν να εξασφαλίσουν την παρουσία τους στο δεύτερο γύρο των προκριματικών του BCL. Στους ομίλους βρίσκονται ήδη Βαρέζε (Ιταλία), Καρσίγιακα (Τουρκία), Βούρζμπουργκ (Γερμανία), Φάλκο Βολκάνο Σζομπαθέλι (Ουγγαρία), Στεάουα Βουκουρεστίου (Ρουμανία) και Μπέλφιους Μονς-Χάιναουτ (Βέλγιο). Από τα προκριματικά του FIBA Europe Cup το «εισιτήριο» για τους ομίλους θα πάρουν συνολικά οκτώ ομάδες.

Εν το μεταξύ μικρό προβάδισμα για να δώσει συνέχεια στη φετινή ευρωπαϊκή διαδρομή του, κάνοντας τα εύκολα δύσκολα στο φινάλε του αγώνα, πήρε ο Αρης στη Ρωσία, απέναντι στη Νίζνι Νόβγκοροντ.