H λάμψη του Τουπάν

Ο Αξέλ Τουπάν έλαμψε με την παρουσία του στα φιλικά του Ολυμπιακού στην Ισπανία. Ο διασκελισμός του, οι αμυντικές του αρετές και το περιφερειακό του σουτ, δείχνουν πως ο Ντέιβιντ Μπλατ έφερε "χρυσάφι" στον Πειραιά. 

H λάμψη του Τουπάν

Αν θα δίναμε τον τίτλο του MVP σε έναν παίκτη του Ολυμπιακού, από την παρουσία του στα φιλικά κόντρα σε Μάλαγα και Ρεάλ επί ισπανικού εδάφους, τότε αυτός θα δινόταν στον Αξέλ Τουπάν. Ο Γάλλος σμολ-φόργουορντ εντυπωσίασε με την απόδοση του σε αυτές τις δύο αναμετρήσεις, καθώς πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις. Απέναντι στην Ουνικάχα τέλειωσε το ματς έχοντας 19 πόντους (έχοντας 3/6 δίποντα και 4/6 τρίποντα), 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ, ενώ κόντρα στους Μαδριλένους μέτρησε 17 πόντους (5/11 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 4/4 βολές), 3 ριμπάουντ και 2 ασίστ, συνεισφέροντας ενεργά και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Ο Αξέλ Τουπάν δεν είχε κανένα άγχος στο παιχνίδι του. Έκανε ευχάριστη εντύπωση η άνεση με την οποία έπαιζε μπάσκετ, ο τρόπος που κινιόταν στο παρκέ, λες και βρίσκεται χρόνια στην ομάδα του Ολυμπιακού. Κατέβαζε την μπάλα σαν να ήταν πλέι-μέικερ, έχει καλή ντρίμπλα και διείσδυε σε κάθε ευκαιρία στο αντίπαλο καλάθι, αποδεικνύοντας πως μπορεί να δημιουργήσει για τον εαυτό του έχοντας την μπάλα στα χέρια του. Απολαυστικός ο διασκελισμός του κάθε φορά που έτρεχε γρήγορα στο ανοιχτό γήπεδο ώστε να ολοκληρώσει τον αιφνιδιασμό και μπορεί να γίνει ιδιαίτερα θεαματικός όταν αξιοποιεί τα αθλητικά του προσόντα.

Ποιος είπε πως δεν είναι ιδιαίτερα καλός σουτέρ; Ο Αξέλ Τουπάν διαθέτει καλό χέρι από την περιφέρεια και δεν θα διστάσει να πάρει πάνω του τα σουτ που του αναλογούν σε κάθε ευκαιρία. Το απέδειξε με τα 4/6 τρίποντα που σημείωσε κόντρα στην Μάλαγα. Του αρέσει να παίζει από έξω προς τα μέσα και είναι εξαιρετικός στο να τελειώνει τις φάσεις όταν αποφασίζει να διεισδύσει τον αντίπαλο του μέσα στην ρακέτα. Θα έχει τον ρόλο του "αμυντικού εξολοθρευτή", μπορεί να παίξει άμυνα από το "1" έως και το "4", αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται απλά για έναν καλό αθλητή που φημίζεται απλώς για τα ανασταλτικά του καθήκοντα. Έχει ποιότητα και στις δύο πλευρές του παρκέ. Ένας all-around παίκτης, με ποιότητα, ο οποίος μπορεί να κάνει αρκετές δουλειές μέσα στο γήπεδο. Λες και βλέπαμε μία διαφορετική εκδοχή του Ουίλ Κλάιμπερν της ΤΣΣΚΑ.

Μπορεί ο Γάλλος να μην έκανε ιδιαίτερο γκελ στον κόσμο φέτος το καλοκαίρι, δεν ήταν μία μεταγραφική κίνηση που έκανε αίσθηση, αλλά αν συνεχίσει έτσι ο Αξέλ Τουπάν, θα αποδειχθεί πως ο Ντέιβιντ Μπλατ έφερε... χρυσάφι στον Πειραιά. Λόγω της απουσίας των Κώστα Παπανικολάου και Γιάνις Τίμα, αναμφίβολα πήρε αρκετό χρόνο συμμετοχής, γεγονός που τον βοήθησε να βρει ρυθμό, αλλά με αυτή την απόδοση στα φιλικά στην Ισπανία, ποιος μπορεί να πει με σιγουριά πως θα είναι τρίτος στο "3"; Ο ανταγωνισμός μεγαλώνει! Είναι δεδομένο πάντως πως ο Αμερικανός τεχνικός θα τον χρησιμοποιήσει και στο "2" σε χαμηλά σχήματα.