Γιατί ο Στρέλνιεκς έχει παράπονα από τον Σφαιρόπουλο

Ο Γιάνις Στρέλνιεκς εξέφρασε το παράπονο του για την συνεργασία του πέρυσι με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο. Τόσο εκείνος, όσο και συμπαίκτες του, εκτιμούν πως δεν αξιοποιήθηκαν στον επιθυμητό βαθμό. 

Γιατί ο Στρέλνιεκς έχει παράπονα από τον  Σφαιρόπουλο

Το πέρασμα του Γιάννη Σφαιρόπουλου από τον Ολυμπιακό χαρακτηρίζεται πετυχημένο. Είναι ο πρώτος προπονητής από την εποχή του Γιάννη Ιωαννίδη, ο οποίος οδήγησε τους Πειραιώτες στην κατάκτηση δύο σερί πρωταθλημάτων Ελλάδας (2015, 2016), ενώ έφτασε με τους "ερυθρόλευκους" δύο φορές σε τελικό της EuroLeague (2015, 2017). Έβαλε την "σφραγίδα" του και η προσφορά του στο μεγάλο λιμάνι είναι δεδομένη.

Στην περσινή σεζόν έγιναν αρκετά λάθη, είτε σε ιατρικό επίπεδο, είτε σε αγωνιστικό, τα οποία επηρέασαν και κόστισαν στον Ολυμπιακό στο να πετύχει τους στόχους του. Από ένα σημείο και μετά ήρθε και η φθορά του χρόνου, με αποτέλεσμα να ταραχθούν οι ισορροπίες ακόμη και σε επικοινωνιακό επίπεδο.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του σε λετονικά ΜΜΕ, ο Γιάνις Στρέλνιεκς έριξε με τον τρόπο του, τα... βέλη του προς τον Γιάννη Σφαιρόπουλο. Δήλωσε πως ο Ολυμπιακός πέρσι έπαιξε ένα παλαιομοδίτικο μπάσκετ, τόνισε πως φέτος με τον Ντέιβιντ Μπλατ η εικόνα που θα παρουσιάσουν οι Πειραιώτες θα είναι η μέρα με την νύχτα, παίζοντας με σύγχρονο τρόπο και παράλληλα επεσήμανε το παράπονο του πως δεν χρησιμοποιήθηκε ιδιαίτερα στον ρόλο του πλέι-μέικερ.

Ο Λετονός γκαρντ είναι γενικότερα ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων, πειθαρχημένος, ο οποίος δεν προκαλεί εντάσεις. Έτσι τον ζήσαμε πέρσι στο μεγάλο λιμάνι. Θα τον λέγαμε ακόμη και ντροπαλό σαν χαρακτήρα, οπότε μας δημιούργησε και μία έκπληξη ο τρόπος που μίλησε στους συμπατριώτες του. Ίσως και να ένιωσε περισσότερο άνετα μαζί τους ώστε να εκφράσει το παράπονο του, πράγματα που κρατούσε μέσα του.

Είναι γεγονός πάντως πως ο Γιάνις Στρέλνιεκς είχε τα παράπονα του από τον Γιάννη Σφαιρόπουλο. Εκτιμά πως δεν αξιοποιήθηκε στον επιθυμητό βαθμό την περασμένη σεζόν στον Ολυμπιακό, πως δεν είχε τον ρόλο που του ταίριαζε ώστε να αποδώσει αυτά που ξέρει και μπορεί. Θα βρείτε σύμφωνους και αρκετούς συμπαίκτες του, οι οποίοι μιλούν με τα καλύτερα λόγια για την ποιότητα, το ταλέντο και το μπασκετικό του ένστικτο, σε σκορ και δημιουργία.

Το τονίζαμε, βέβαια, και κατά την διάρκεια της περασμένης σεζόν, πως ο Γιάνις Στρέλνιεκς παρουσιαζόταν αρκετές φορές συγκρατημένος μέσα στο παιχνίδι του Ολυμπιακού. Υπήρχαν στιγμές που εμφανιζόταν.. χαμένος και υποτονικός μέσα στο ροτέισον. Δεν έπαιρνε αρκετές πρωτοβουλίες, δεν είχε συχνά την μπάλα στα χέρια του, ήταν κάπως διστακτικός και σε πολλά ματς έδειχνε πως προσπαθούσε να προσαρμοστεί σε έναν ρόλο που δεν ένιωθε άνετα. Δεν είναι τυχαίο πως τα στατιστικά του παρουσιάστηκαν πεσμένα στους περισσότερους τομείς με την ερυθρόλευκη φανέλα, σε σχέση με την απόδοση που είχε στην Μπάμπεργκ. Ρυθμό βρήκε σε ελάχιστα ματς.

Φέτος, όμως, όπως έχουμε τονίσει, ο Ντέιβιντ Μπλατ θέλει να του προσφέρει αναβαθμισμένο ρόλο στο "ερυθρόλευκο" ροτέισον. Έχει σε εκτίμηση τον Λετονό γκαρντ και προτίθεται να του δώσει περισσότερες ελευθερίες, ώστε να αναδείξει και να αξιοποιήσει το ταλέντο του σε σκορ και δημιουργία. Είναι κάτι που το έχει αντιληφθεί από την προετοιμασία ο Γιάνις Στρέλνιεκς, έχει ακούσει αυτά που θα ήθελε να ακούσει από τον Αμερικανό τεχνικό, βλέπει σιγά-σιγά στην πράξη να έχει έναν ρόλο που προτιμά και ενδεχομένως βλέποντας αυτή την αντίθεση με πέρσι, να προχώρησε σε αυτό το... ξέσπασμα.