Στρέλνιεκς: "Πέρσι παίζαμε παλιομοδίτικο μπάσκετ"

"Καυτές" ατάκες από τον Γιάνις Στρέλνιεκς, ο οποίος τόνισε πως ο Ολυμπιακός πέρσι έπαιζε παλιομοδίτικο μπάσκετ και επεσήμανε πως φέτος με την έλευση του Ντέιβιντ Μπλατ αυτό θα αλλάξει. 

Στρέλνιεκς: "Πέρσι παίζαμε παλιομοδίτικο μπάσκετ"

Ο Γιάνις Στρέλνιεκς άφησε "καυτές" ατάκες σε συνέντευξη του σε ΜΜΕ της Λετονίας. Άφησε αιχμές για τον τρόπο που έπαιζε μπάσκετ πέρσι η ομάδα του Πειραιά, υπό την καθοδήγηση του Γιάννη Σφαιρόπουλου, χαρακτηρίζοντας παλαιομοδίτικο το στυλ και τόνισε πως με τον ερχομό του Ντέιβιντ Μπλατ φέτος, ο Ολυμπιακός θα λειτουργήσει με σύγχρονο τρόπο.

Για την έλευση του Ντέιβιντ Μπλατ στο μεγάλο λιμάνι: Mε τον ερχομό του Ντέιβιντ Μπλατ, το μπάσκετ που θα παίξει ο Ολυμπιακός θα είναι σαν την... μέρα με τη νύχτα, σε σχέση με πέρσι. Πέρσι, παίζαμε ένα κλασικό παλαιομοδίτικο μπάσκετ, αλλά φέτος πρόκειται να γίνει πιο μοντέρνο, πιο αμερικάνικο. Θα παίξουμε πιο γρήγορα και θα έχουμε αρκετά "ένας εναντίον ενός".

Για τον άνθρωπο Ντέιβιντ Μπλατ: "Είναι ένας άνθρωπος αρκετά ανοιχτός. Είναι χαρά για τον καθένα να μιλάει μαζί του. Μπορείς να μιλήσεις μαζί του και για απλά πράγματα που αφορούν την ζωή. Φέτος το παιχνίδι μας δεν θα είναι τόσο αυστηρό όσον αφορά τους κανόνες, ούτε θα είμαστα στατικοί. Ούτε θα τρέχουμε στη γωνία περιμένοντας… θα πάρουμε τη μπάλα ή όχι; Δεν θα είναι τόσο αυστηρές οι διαχωριστικές γραμμές στις συνεργασίες με τα γκαρντ που θα έχουν τη μπάλα".

Για τον ρόλο που είχε πέρσι στην ομάδα: "Πέρσι στον Ολυμπιακό δεν είχα ιδιαίτερα ηγετικό ρόλο και δεν έπαιζα στην θέση του πλέι-μέικερ. Όμως, καθώς τα χρόνια περνούν, μπορώ να παίζω και διαφορετικά".