Πέτροβιτς: «Ο Ερυθρός Αστέρας δίνει 1.8 εκ. στον Καμπάτσο - Δεν αντιμετωπίζεται» (vid)

Για τη διαφορά ποιότητας Ερυθρού Αστέρα και Παρτιζάν στην Αδριατική Λίγκα με αφορμή την έλευση Καμπάτσο μίλησε ο Άτσο Πέτροβτις.

Πέτροβιτς: «Ο Ερυθρός Αστέρας δίνει 1.8 εκ. στον Καμπάτσο - Δεν αντιμετωπίζεται» (vid)

Ο Φακούντο Καμπάτσο έκανε το πολυαναμενόμενο ντεμπούτο του στην Αδριατική Λίγκα στη συντριβή της Μπόρατς Τσατάκ από τον Ερυθρό Αστέρα με 86-57, με τον Αργεντίνο να έχει 11 πόντους, 5 ασίστ, 3 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα σε 19'9".

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Κροατίας, Αλεξάντερ Πέτροβιτς, σχολίασε το πόσο έχει ανοίξει η ψαλίδα στη διαφορά ποιότητας και budget ανάμεσα στην Παρτιζάν και τον Ερυθρό Αστέρα με τις υπόλοιπες ομάδες της λίγκας.

Ο θρύλος του κροάτικου μπάσκετ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι αυτό είναι κάτι που... δεν αντιμετωπίζεται.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην Sportke Novosti:

«Κατά την άποψή μου, δεν είναι φυσιολογικό να παίζουμε στο ίδιο πρωτάθλημα με ομάδες που κοστίζουν 10, 12 ή 15 εκατομμύρια ευρώ και να έχουν δέκα ξένους η καθεμία.

Τα προβλήματα δεν είναι μόνο δικά μας. Οι σύλλογοι στην Αδριατική Λίγκα πρέπει να είναι ανταγωνιστικοί αλλά όταν βλέπεις τον Ερυθρό Αστέρα και την Παρτίζαν, δεν είναι το ίδιο. Οι δυο τους έχουν περισσότερες νίκες στην Αδριατική Λίγκα από όσες αναμενόταν αντικειμενικά. Είναι πράγματα που δεν μπορούν να μετρηθούν. Μαζί μετρούν 19 νίκες σε 22 ματς.

Ο Ερυθρός Αστέρας πληρώνει τον Καμπάτσο 1.8 εκατομμύρια καθαρά ως το τέλος της σεζόν και κανείς εδώ δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει».

Υπενθυμίζεται ότι ο Πέτροβιτς είχε προχωρήσει στην πρωτοφανή δήλωση να ζητήσει την αποχώρηση του Ερυθρού Αστέρα και της Πατριζάν από την Αδριατική Λίγκα, με σκοπό όπως είχε δηλώσει το κορυφαίο βαλκανικό πρωτάθλημα να επιστρέψει στην ανάπτυξη παικτών.

Τα highlights από το ντεπούτο του Καμπάτσο: