Χάινς: «Όνειρο ο Ολυμπιακός, μέντορας μου ο Σπανούλης»

Δεν ξεχνάει όσα έζησε στον Ολυμπιακό ο Κάιλ Χάινς. 

Χάινς: «Όνειρο ο Ολυμπιακός, μέντορας μου ο Σπανούλης»

Έσταξε… μέλι για τον Ολυμπιακό –ξανά- ο Κάιλ Χάινς. Ο Αμερικανός σέντερ κατέκτησε δις την Ευρωλίγκα με τους «ερυθρόλευκους» και παρότι έχει αποχωρήσει από τον Πειραιά εδώ και μια δεκαετία, δεν ξεχνά τα όσα έζησε στην Ελλάδα.

Μιλώντας σε ξένο podcast αναφέρθηκε λοιπόν στους νταμπλούχους Ελλάδος αλλά και στον Βασίλη Σπανούλη τον οποίο χαρακτήρισε μέντορα του.

Αναλυτικά όσα είπε: «Πριν έρθω στην Ευρώπη, ίσως ο Ολυμπιακός να ήταν η μόνη ομάδα που ήξερα λόγω των μεγάλων ονομάτων που είχαν παίξει εκεί, όπως ο Τσίλντρες. Χάρηκα πολύ, λοιπόν, που θα έπαιζα με τον Σπανούλη και με προπονητή τον Ίβκοβιτς. Έμοιαζε με όνειρο τότε και τώρα. Όταν αρχίσαμε τη σεζόν, η φιλοσοφία ήταν τελείως διαφορετική. Ως τότε ο Ολυμπιακός είχε μεγάλα ονόματα, τους καλύτερους παίκτες. Εκείνη η ομάδα όμως είχε τον Σπανούλη και γύρω του εμάς, άγνωστους παίκτες. Ήμουν εγώ, κάποιοι νεαροί παίκτες όπως ο Σλούκας, ο Παπανικολάου και ο Πρίντεζης. Όμως δημιουργήσαμε χημεία, καθοδηγούμενοι από τον Ίβκοβιτς και φτιάξαμε κάτι ξεχωριστό που κράτησε στο χρόνο», τόνισε ο Αμερικανός σέντερ.

«Ο Σπανούλης παραμένει μέχρι και σήμερα ένας από τους μεγαλύτερους μπασκετικούς μου μέντορες. Έμαθα πολλά από αυτόν, εντός κι εκτός παρκέ. Το πιο σημαντικό που έμαθα όμως είναι η ρουτίνα της δουλειάς. Κάθε μέρα έκανε τα ίδια πράγματα κι αυτό είναι το μυστικό του μεγαλείου του. Δούλευε πάντα σκληρότερα από όλους και έδινε το παράδειγμα. Ήταν τιμή για μένα, έναν 24χρονο παίκτη, να παίζω δίπλα σε έναν θρύλο της Ευρωλίγκας. Ήταν μια σπουδαία εμπειρία», πρόσθεσε ο 36χρονος άσος της Αρμάνι Μιλάνο.