Πούστοβι: "Η Μπαρτσελόνα δεν μου επιτρέπει να ενισχύσω την εθνική"

Αίσθηση έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του Ουκρανού σέντερ, Αρτέμ Πούστοβι, ο οποίος δήλωσε δημόσια πως η Μπαρτσελόνα δεν του επιτρέπει να ενισχύσει την εθνική του ομάδα.

Πούστοβι: "Η Μπαρτσελόνα δεν μου επιτρέπει να ενισχύσω την εθνική"

Μέχρι στιγμής οι αθλητές έπαιρναν πάνω τους την ευθύνη να μην αγωνιστούν στα "παράθυρα" της FIBA, δηλαδή στους προκριματικούς αγώνες, λέγοντας πως δεν μπορούν να παίξουν λόγω των αγωνιστικών υποχρεώσεων τους. Για πρώτη φορά, όμως, μπασκετμπολίστας βγήκε και δήλωσε δημόσια πως ενώ θέλει, η ομάδα του δεν τον αφήνει να λάβει μέρος στα παιχνίδια της εθνικής ομάδας της χώρας του.

Συγκεκριμένα, ο Ουκρανός σέντερ, Αρτέμ Πούστοβι, ο οποίος πήγε φέτος στην Βαρκελώνη από την Ομπραντόριο, δεν δίστασε να δηλώσει πως η Μπαρτσελόνα του απαγόρευσε να αγωνιστεί στα "παράθυρα" με την εθνική ομάδα της χώρας του: "H Μπαρτσελόνα δεν μου επιτρέπει να ενισχύσω την εθνική ομάδα για τα "παράθυρα". Θέλω να απολογηθώ στους συμπαίκτες μου και τους φιλάθλους, που δεν μπορώ να βοηθήσω αυτή την στιγμή, αλλά θέλω να είμαι χρήσιμος στο μέλλον για την Ουκρανία".

Η Ουκρανία δίνει την δική της μάχη για να προκριθεί στο Μουντομπάσκετ του 2019, καθώς βρίσκεται στην τέταρτη θέση του ομίλου της, πίσω από τις Ισπανία (6-0), την Τουρκία (4-2) και τη Λετονία (4-2), έχοντας ρεκόρ 3-3. Την πρόκριση παίρνουν οι τρεις πρώτοι.