Ο Παού Γκασόλ υπέρ της διεξαγωγής αγώνα στις ΗΠΑ

Ο άσος των Σαν Αντόνιο Σπερς, Παού Γκασόλ, δήλωσε ότι υποστηρίζει τα σχέδια της La Liga να διεξάγεται ένας αγώνας πρωταθλήματος κάθε χρόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, παρ' όλο που πιστεύει ότι οι φίλαθλοι των ομάδων θα πρέπει να αποζημιώνονται για την απώλεια του εντός έδρας αγώνα.

Ο Παού Γκασόλ υπέρ της διεξαγωγής αγώνα στις ΗΠΑ

Σύμφωνα με εκτεταμένες αναφορές στα ισπανικά μέσα ενημέρωσης, η Τζιρόνα θα αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια Μπαρτσελόνα στις 26 Ιανουαρίου στο Μαϊάμι, στο πλαίσιο της 15ετούς συνεργασίας μεταξύ της La Liga και της αμερικανικής εταιρείας ψυχαγωγίας "Relevent".

Η La Liga αρνήθηκε να σχολιάσει τις αναφορές ότι το παιχνίδι της Τζιρόνα με την Μπαρτσελόνα είναι αυτό που έχει επιλεγεί φέτος να διεξαχθεί στις ΗΠΑ.

«Για μένα η διεθνοποίηση της La Liga και η διοργάνωση ενός αγώνα στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι μια ενδιαφέρουσα ιδέα και πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη» δήλωσε ο Γκασόλ στην παρουσίαση της αυτοβιογραφίας του που έγινε την Πέμπτη στη Βαρκελώνη. «Δεν ξέρω αν επηρεάζει τον ανταγωνισμό στο πρωτάθλημα, αλλά νομίζω ότι πρέπει να υπάρχει ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο και οι φίλαθλοι πρέπει να αποζημιωθούν».

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας "AS", η Τζιρόνα θα λάβει 4,5 εκατομμύρια ευρώ για το παιχνίδι, ενώ 1.500 οπαδοί της θα προμηθευθούν δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια για το Μαϊάμι. Επίσης, 5.000 φίλαθλοι της Τζιρόνα θα λάβουν δωρεάν εισιτήρια για το παιχνίδι της ομάδας τους με την Μπαρτσελόνα στο Καμπ Νου στις 23 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

«Το NBA διοργανώνει εδώ και αρκετά χρόνια παιχνίδια εκτός των ΗΠΑ, έπαιξα στο Μεξικό πριν από δύο χρόνια. Παίζουν ακόμη δύο παιχνίδια στο Λονδίνο κάθε χρόνο και δεν υπάρχει διαμάχη, γιατί είναι απόφαση της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος» πρόσθεσε ο Γκασόλ.

«Στην περίπτωση του ποδοσφαίρου, είναι μια στρατηγική επέκτασης. Είναι η πιο σημαντική αγορά του κόσμου και έχει νόημα, εάν οι παίκτες και οι σύλλογοι το βλέπουν έτσι. Είναι ένα διάλειμμα με την παράδοση, αλλά ο κόσμος είναι πιο παγκοσμιοποιημένος τώρα» τόνισε χαρακτηριστικά ο Ισπανός μπασκετμπολίστας.

Το παιχνίδι στο Μαϊάμι για να διεξαχθεί, θα πρέπει να εγκριθεί από την Ισπανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, την αντίστοιχη των ΗΠΑ, από την UEFA, αλλά και την FIFA. Η επαγγελματική ένωση των παικτών της Ισπανίας εξέφρασε την αντίθεσή της στα σχέδια, τα οποία σε μεγάλο βαθμό αντιμετωπίζονται με ενθουσιασμό στα ισπανικά μέσα ενημέρωσης.