Eλλάδα-Τσεχία: Τα τρικ του Ιτούδη και η αντιμετώπιση του Σατοράνσκι

Η Εθνική μπάσκετ δεν θέλει εκδίκηση από την Τσεχία, αλλά να προχωρήσει ως τα μετάλλια. Ο Ιτούδης ξέρει τον τρόπο...

Eλλάδα-Τσεχία: Τα τρικ του Ιτούδη και η αντιμετώπιση του Σατοράνσκι

Tο απόλυτο 5/5 έκανε η Εθνική, δείχνοντας βελτίωση κάθε μέρα. Για πρώτη φορά με 12 παίκτες στη διάθεσή του, ο κόουτς Ιτούδης εκμεταλλεύτηκε τον καθένα ξεχωριστά και έδειξε ότι ετοιμάζεται για τα μεγάλα ματς.

Αντίπαλός μας στο νοκ άουτ παιχνίδι η Τσεχία που στο παρελθόν μάς έχει πληγώσει. Δεν τίθεται θέμα εκδίκησης (άλλα ρόστερ, άλλοι προπονητές) και η Εθνική θα αντιμετωπίσει και αυτό το ματς όπως όλα τα άλλα. Σατοράνσκι και Βέσελι οι κύριοι εκφραστές της επίθεσης των αντιπάλων, αλλά ο έμπειρος κόουτς μας έχει την πολυτέλεια πλέον ψηλών σχημάτων με Γιάννη και Παπαγιάννη 2,12 μ. και 2,21 μ. και με πιθανές αλλαγές στα πικ εν ρολ να σταματήσει τις άλεϊ ουπ πάσες στον Βέσελι.

Όσο για τον πρώην NBAer Σατοράνσκι, οι Καλάθης, Ντόρσεϊ (φανερή η επίδραση του Ιτούδη στην πίεση που ασκεί στον εκάστοτε γκαρντ), Λαρεντζάκης και Λούντζης έχουν δείξει ότι μπορούν να του κάνουν τη ζωή δύσκολη στα 40 λεπτά του ματς. Με τον Γιάννη να εκστασιάζεται στα μεγάλα ματς (στη Σερβία 40 πόντοι και στην Ουκρανία για την πρωτιά 41 πόντοι) περιμένουμε άλλη μια ηγετική εμφάνιση από τον παίκτη που δεν σταματιέται με τίποτα.

Φιλοσοφία όλων στην Εθνική είναι ότι κοιτάμε μόνο το επόμενο ματς, αλλά σε περίπτωση που κερδίσουμε τους Τσέχους, μετά αντιμετωπίζουμε τον νικητή του Γερμανία - Μαυροβούνιο (για είσοδο στην τετράδα), με τη γηπεδούχο ομάδα να θεωρείται φαβορί, αλλά σε καμία περίπτωση δεν φοβίζει την Εθνική μας που έχει δείξει ότι δεν καταλαβαίνει από έδρες (στη Σερβία και στην Ιταλία).

Ο Ιτούδης με τους συνεργάτες του έχουν φέρει άλλον αέρα στην ομάδα, έχουν κερδίσει όλους τους παίκτες γιατί τους έκαναν να αισθάνονται σημαντικοί και ο δρόμος για τα μετάλλια φαίνεται στο βάθος.