Λάσο: «Αν μου έλεγε η Ρεάλ Μαδρίτης να επιστρέψω δεν θα μπορούσα ν' αρνηθώ!»

Ο Πάμπλο Λάσο σε συνέντευξη του στην «Marca» αναφέρθηκε στην κατάσταση της υγείας του, την απομάκρυνσή του από τη Ρεάλ Μαδρίτης ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο επιστροφής

Λάσο: «Αν μου έλεγε η Ρεάλ Μαδρίτης να επιστρέψω δεν θα μπορούσα ν' αρνηθώ!»

Πιστός στρατιώτης της Ρεάλ Μαδρίτης δηλώνει ακόμη ο Πάμπλο Λάσο παρά τον σκαιό τρόπο που του φέρθηκαν οι «λευκοί» ανακοινώντας την απόλυση του μετά το τέλος της περασμένης σεζόν κι ενώ είχε υποστεί έμφραγμα που δεν του επέτρεψε να κοουτσάρει στους τελικούς του πρωταθλήματος.

Ο πρώην πλέι μέικερ και τεχνικός παραχώρησε μεγάλη συνέντευξη στη Marca όπου αναφέρθηκε για την κατάσταση της υγείας του μετά από το έμφραγμα μυοκαρδίου που είχε υποστεί, την απομάκρυνσή του από τους Μαδριλένους και την απόφασή τους να μην τον εξετάσουν, αλλά και το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην ομάδα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Πάμπλο Λάσο:

Για την ιατρική βεβαίωση που έχει στα χέρια του πως μπορεί να προπονήσει δίχως πρόβλημα: «Προφανώς όταν παθαίνεις ανακοπή το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι είναι να είσαι καλά στην υγεία σου. Από αυτή την άποψη οι γιατροί που με ανέλαβαν έκαναν εξαιρετικά τη δουλειά τους. Όσον αφορά την ιστορία που προέκυψε, βγήκα από το νοσοκομείο μετά από 48 ώρες και τρεις μέρες μετά ήμουν πίσω στις προπονήσεις. Χαίρομαι που έχω αυτό το έγγραφο στα χέρια μου.

Όταν περνάει ο καιρός αναρωτιέσαι αν όλο αυτό ήταν αλήθεια, αν όντως είσαι καλά αλλά αυτό είναι λογικό για κάποιον που πέρασε αυτό το επεισόδιο. Ήμουν πολύ σοκαρισμένος από τις αντιδράσεις των γιατρών που με ανέλαβα. 'Είσαι καλύτερα από πριν', μου λέγανε και πως 'υπάρχουν άνθρωποι χειρότερα από εσένα που πετάνε αεροπλάνα».

Για το αν σκέφτηκε πως ίσως θα μπορούσε να είχε πεθάνει: «Δεν φοβήθηκα για την ζωή μου. Ήταν παράξενο επεισόδιο. Κατά τη διάρκεια της νύχτας είχα κάποιους πόνους στο στήθος, το άφησα και την επόμενη ημέρα πήρα τον γιατρό της ομάδας ο οποίος αντέδρασε εξαιρετικά και μου είπε να πάω να κάνω εξετάσεις. Όταν κάποιες εξετάσεις βγήκαν θετικές τότε ενεργοποιήθηκε το πρωτόκολλο και έπρεπε να ακολουθήσω μία συγκεκριμένη διαδικασία. Την επόμενη ημέρα μίλησα με τον καρδιολόγο.

Δεν φοβήθηκα. Ένιωσα άσχημα αλλά δεν έκανα τον κόσμο να πιστεύει πως πεθαίνω ή κάτι τέτοιο. Προπονούσα την ομάδα έχοντας ακολουθήσει όλες τις απαραίτητες οδηγίες και με όλα τα προληπτικά μέτρα που έπρεπε να πάρω. Πιο πολύ φοβόντουσαν οι γύρω μου παρά εγώ».

Για τις εξετάσεις που του έκανε η Ρεάλ Μαδρίτης: «Δεν μου έκαναν καμιά. Με αποδέσμευσαν ενώ είχα ήδη αποδεσμευτεί από τους γιατρούς μου. Παίζαμε τους τελικούς και η αλήθεια είναι πως αποφάσισα να μην προπονήσω, ακόμα και αν τσακώθηκα με κάποιους καρδιολόγους που μου είχαν πει πως μπορούσα.

Ο γιατρός της ομάδας ήταν μαζί μου όλη την ημέρα και αν είχα πρόβλημα μπορούσα να τον εμπιστευτώ. Από εκεί και πέρα συμφωνήθηκε να αποχωρήσω από την ομάδα και έκτοτε έκανα εξετάσεις με τον καρδιολόγο, άλλαξαν τα φάρμακά μου και προτίμησα να πάρω ακόμα μία γνώμη σε προσωπικό επίπεδο όπως θα έκανε ο καθένας».

Για το αν πιστεύει πως η απόφαση να απολυθεί είχε ήδη παρθεί νωρίτερα: «Λένε πως ο προπονητής πάντα νιώθει μόνος. Ήταν σοκαριστικό γιατί ήμουν με τους υπεύθυνους της ομάδας ετοιμάζοντας τη νέα σεζόν και με κάλεσαν στο γραφείο και μου το είπαν. Δεν το κατάλαβα γιατί.

Πάντα ο περίγυρος στην ομάδα βοηθά τον προπονητή να κάνει καλά τη δουλειά του. Από αυτή την άποψη έχω εξαιρετική σχέση με όλους στη Ρεάλ, τους παίκτες, τους βοηθούς, το γραφείο Τύπου, όλους. Επίσης θεωρώ πως τους φέρθηκα σωστά. Έπρεπε να δουλέψουμε μαζί αλλά με απομάκρυναν μία μέρα μετά από το ραντεβού με τον γιατρό. Φυσικά και θα συνέχιζα στην Ρεάλ αυτό ήταν το πλάνο».

Για την ανακοίνωση αποδέσμευσης του δεν έχασε την ευκαιρία να ρίξει τα ...καρφιά του: «Μου είπαν αμέσως πως δεν θα προπονήσω την ομάδα, δεν με ρώτησαν όπως αναφέρθηκε στην ανακοίνωση. Ήταν σαν πυροτέχνημα.

Αυτό όμως που με εξέπληξε και δεν κατάλαβα ήταν το γιατί να με διώξουν χωρίς να με εξετάσουν πριν...Αν ανησυχούσαν τόσο πολύ για την υγεία μου θα μου έδιναν τις εξετάσεις. Μου είπαν πως είχαν εξετάσεις στα χέρια τους αλλά κανείς δεν με είχε εξετάσει. Οι μόνοι που το είχαν κάνει ήταν οι γιατροί μου και ο γιατρός της ομάδας που απολύθηκε μία μέρα μετα".

Η Ρεάλ μού έδωσε πολλά, ίσως περισσότερα από όσα έδωσα εγώ σε αυτή. Την ψυχρότητα της ανακοίνωσης δεν την παίρνω προσωπικά. Εκτιμώ κάθε τι. Για εμένα αυτό που μετράει είναι ότι έλαβα την αφοσίωση των ανθρώπων που εκτιμώ στη Ρεάλ και το γεγονός πως η ομάδα μου έδωσε την ευκαιρία να είμαι ο προπονητής που είμαι σήμερα. Είμαι περήφανος για τους 22 τίτλους που πήρα».

Για το αν θα επέστρεφε στο μέλλον: «Φίλε. Αν με καλούσε ο πρόεδρος να γυρίσω δεν θα μπορούσα να πω όχι. Η σχέση μου μαζί του όλα αυτά τα χρόνια ήταν εκπληκτική και αν με καλούσε κάποια στιγμή ο Πέρεθ θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να αρνηθώ. Ανεξάρτητα από αυτό και το αν θα έρθει η στιγμή εγώ προπονώ αλλού. Είμαι φαν της Ρεάλ Μαδρίτης και πάντα θα είμαι. Αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ».